Başladığı Yerdeyiz

Yeni Şafak
00:0122/07/2016, Friday
G: 22/07/2016, Friday
Yeni Şafak

FETÖ'cü darbe girişimi sırasında vatandaşların üniformalı teröristleri durdurduğu Boğaziçi Köprüsü'nde 'Başladığı Yerdeyiz' yürüyüşü düzenledi. Üsküdar Millet Parkı ve Marmara İlahiyat önü gibi farklı noktalarda bulaşan milyonlar Boğaziçi Köprüsü'ne çıktı.

Darbe girişimini protesto eden yüzlerce vatandaş, Boğaziçi Köprüsü üzerinde Türk bayraklarıyla eylem yapmıştı. 15 Temmuz gecesi saat 22.00 sularında Boğaziçi Köprüsü'nün Avrupa yakasına geçişini darbe girişiminde bulunmak için tanklarla tutan bir grup asker, darbe girişimine tepki göstermek için köprüye yürüyenlerin üzerine ateş açmıştı.



Darbe girişimi verilen kurtuluş mücadelesinin neticesinde başarıyla püskürtülürken, '#BaşladığıYerdeyiz' etiketiyle kampanya başlatıldı. Vatandaşlar, Üsküdar Millet Parkı ve Marmara İlahiyat önü gibi farklı noktalarda buluştu. Toplanan milyonlarca vatandaş, darbe girişiminin altıncı 6'ncı gününde sembol nokta olan Boğaziçi Köprüsü'nde yürüdü.






STK'lar da destek verdi


Milyonlarca vatandaşın yanı sıra Türk Kızılayı, İHH, ÖNDER gibi STK'lar da yürüyüşe destek verdi.






Ümit Meriç: Cumhuriyet tarihinin en önemli akşamı


Yürüyüşe katılanlar arasında yer alan Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, yenisafak.com'a açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet tarihinin en önemli akşamlarından birinin yaşandığını belirten Meriç, "Burada dünya ile ahiretin birleşiği çok ince, çok nurlu bir çizgideyiz. Rabbim iman sahiplerini korusun ve ümmetimizin ettiği duaları kabul etsin" diye konuştu.




İlker Aycı
: Vazgeçmeye niyetimiz yok



THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Boğaziçi Köprüsü'den darbecilere 'hayır' demek için mahşeri bir kalabalığın toplandığı ifade ederek, "İnşallah bu kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz, vazgeçmeye niyetimiz yok. Biz onlara hayır dedikçe arkalarına kim olursa olsun aynı cevabı alacaklardır" şeklinde konuştu.



Arzu Akalı
n: Gençler demokrasiye sahip çıkıyor


TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın da, "Gençler demokrasiye sahip çıkmanın çok güzel bir örneğini gösteriyorlar. Tahmin ettiğimizin üzerinde bir kalabalıkla gençlerle yürüyoruz. Yakında olan herkesi de buraya davet ediyoruz" dedi.





Ömer Kalav
: Büyük gurur duyuyorum


Birleşik Fon Bankası Genel Müdürü Ömer Kalav, halkın devletine sahip çıkarak dünyaya demokrasi örneği gösterdiğini vurgulayarak, "Bu milletin ferdi olarak büyük gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.






#STK
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.