|

Baskın tümgeneralden

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele yapılan saldırıyı Hava Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in yönettiği ortaya çıktı. Saldırı planının günler öncesinden Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü’nde hazırlandığı tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 00:43 - 19/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirdiği otele düzenlenen ve 2 polis memurunun şehit düştüğü saldırıyı gerçekleştiren askerlerden 10'u Marmaris ve İzmir'de yakalandı. Daha önce Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterini incelerken parça çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak da yakalanan isimler arasında yer aldı.



GÜNLER ÖNCE HAZIRLANDI


Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yapılan saldırıyla ilgili önemli ayrıntı da ortaya çıktı. Saldırı planının günler öncesinden Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda hazırlandığı tespit edildi. Üste konuşlu 125'inci SAR Filo'ya bağlı Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timleri, üç helikopterle 278 kilometre uzaklıktaki Marmaris'e gitmek üzere havalandı. Özel Kuvvetlere bağlı bir timin de yine saldırıda görev aldığı saptandı.



SÖNMEZATEŞ YÖNETTİ


Helikopterlerin Marmaris'e ulaşmasıyla başlayan baskını da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Hava Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in yönettiği ortaya çıktı. Sönmezışık dün yakalanırken, olaya karışan ve daha önce yakalanan toplam 14 asker soruşturma kapsamında tutuklandı. Tutuklananlar arasında Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper de bulunuyor.



YENİ GÖRÜNTÜLER ÇIKTI


Öte yandan saldırıya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Otelin güvenlik kamerasına, Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı hazırlığı yapan tam teçhizatlı 20'yi aşkın askerin görüntüleri yansıdı. Bir başka güvenlik kamerası ise darbeci askerlerin havanın aydınlanmasıyla otelden ayrılmalarını kaydetti.



Kaçaklar aranıyor


FETÖ mensuplarının darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen diğer askerlerin yakalanması için arazi arama faaliyeti devam ediyor. Arama çalışmalarında 2 Baretta marka 9 milimetre çapında tabanca ve tabancalara ait 6 şarjör ve 90 fişekle, 1 HK-416 piyade tüfeği, 1 Glock marka tabanca, 1 bomba atar, 44 bomba atar mühimmatı, 8 el bombası, 34 M16 şarjörü, 14 tabanca şarjörü ele geçirildi.



#Darbe girişimi
#Gökhan Şahin Sönmezateş
8 yıl önce