|

Başkanlık Türkiye’nin 2. kuruluş dönemidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 15 Temmuz’da milletin verdiği mücadeleyi 2. kurtuluş mücadelesi, başkanlık sistemine geçilmesini ise 2. kuruluş dönemi olarak niteledi. Anketlerde başkanlık sistemine yüzde 50'nin üzerinde destek çıktığını belirten Çalık, “Başkanlık sistemi, milletin ‘bu devlet benimdir’ diyeceği, bürokratik oligarşinin olmayacağı bir sistem” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 01:27 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, başkanlık sistemi için en uygun konjonktürün olduğunu, artık devletin kendini yeniden kurması gerektiğini söyledi. Çalık, başkanlık sistemiyle ilgili önemli mesajlar verdi:



Mevcut parlamenter sistem parlamenter sistem olmaktan çıkmıştır. Ne idüğü belirsiz bir hükümet sisteminin, yeni bir sistemle, geçmiş dönemde tecrübe ettiğimiz bir sistemle yeniden çalışması gerekir. Bu da başkanlık sistemi. Biz Türkiye tipi başkanlık sistemi ile kafalardaki bir çok sorunu ortadan kaldıracağımızı düşünüyoruz.



İSTİKRAR SAĞLANACAK


Koalisyonlar son bulacak, istikrar sağlanacak. Bu istikrar sağlanırken ekonomik istikrar Türkiye'de vazgeçilmez hale gelecek. Demokrasiyi sekteye uğratan darbelerin bundan sonra olmasını ortadan kaldıracak. Biz milletin iktidar olmasını istiyoruz. Uluslararası güçlerin yerel işbirlikçileriyle Türkiye'yi darbeye hazır hale getirdiğini biliyoruz.



İKTİDARA MİLLET KARAR VERECEK


Geçmişte Refah Partisi en çok oyu alması ve birinci parti çıkmasına rağmen hükümet dışı kalmıştı. Maalesef devletin başka çalışan aklı başka birilerine yetki vermişti. Parlamenter sistemde vatandaş kimin iktidar olacağını bilmiyor. Başkanlık sisteminde oyu verdiğinde seçim sonucunda kimin iktidar olacağını çok net bilerek veriyor. Hükümet kurulma dönemlerinde yaşanan krizler yaşanmayacak.



Millet yeni sistem istiyor


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, milletin onayı her şeyin üstünde olduğunu vurguladı. Çalık sözlerine şöyle devam etti: En son anketlerde başkanlık isteyenlerin oranı yüzde ellilerin üzerinde. Milletimizin başkanlık sistemini çok net talep ettiğini söyleyebiliriz. Başkanlık sistemi, güçlü hükümet demek, istikrasızlığın olmaması demek.



ÖRGÜTLER SIZAMAYACAK


Demokrasi dışı müdahalelerin son bulacağı bir sistem olacak. Mevcut sistem FETÖ gibi bir yapının en ince noktalarımıza kadar yerleşmesini sağlıyor. Başkanlık sistemi bu tip sızmaları engelleyecek. Parlamenter sistem milletin kendini temsilini engelliyor. 15 Temmuz'da 2. kurtuluş mücadelesi verdik. Şimdi 2. kuruluş dönemine geçtik. Başkanlık sistemi milletin 'bu devlet benimdir' diyeceği, bürokratik oligarşinin olmayacağı bir sistem olacak.



#Öznur Çalık
#15 Temmuz
#Başkanlık
8 yıl önce