|

Başkanlık teklifini Meclis’e getireceğiz

Başbakan Yıldırım, AK Parti’nin başkanlık sistemine ilişkin Anayasa değişikliği teklifini Meclis’e getireceğini söyledi. Yıldırım, “Sayın Bahçeli’nin beyanatları cesaret verici. Biz hazırız. Bu yolda adımları da atacağız. Kararı ya Meclis verecek ya da millet verecek. İster 330’la geçsin ister 367 ile, sonucu millete götüreceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:25 - 12/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği teklifini Meclis'e getireceklerini söyledi. Yıldırım, özetle şunları söyledi:


Terör örgütü yol arkadaşlarımızı alçakça ve kalleşçe şehit etti. Hem de çoluk çocuğunun, eşinin gözü önünde bu alçaklığı yaptılar. Burada milletimin huzurunda, sizlerin huzurunda söz veriyorum ki dökülen her damla kanın hesabını tek tek soracağız. Teröristleri, onların destekçilerini ülkemizde nefes alamayacak hale getireceğiz.



MASKELERİNİ DÜŞÜRECEĞİZ


Terör örgütü PKK ile birlikte olan ve onların siyasi uzantılarını da, maskelerini mutlaka düşüreceğiz. Gece gündüz enselerindeyiz. O hainlere kaçacak delik, yaşayacak alan bırakmayacağız. Memleketi onlara dar edeceğiz. Ne bombayla ne silahla ne de hileli siyasetle vatandaşlarımızı birbirinden ayıramayacaklar.



BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR


15 Temmuz'dan beri hükümetimizin mücadelesinde sağduyulu duruşuyla, milletten, devletten yana tavır koyan MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Bahçeli'nin dün (önceki gün) yaptığı açıklamayı Türkiye'nin geleceğini inşa etmeye yönelik, umut verici bir açıklama olarak görüyorum. Türkiye fiili durumu hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir.



ACİL HALE GELDİ


15 Temmuz'da dönüşüm olmuş, askeri yüksek yargıda dönüşüm olmuştur, askeri idare mahkemeleri ile ilgili yapılan düzenlemelerle bir anayasa ihtiyacı artık acil hale gelmiştir. Türkiye'nin istikrarının sürmesi, iç ve dış tehditlere karşı birliğini beraberliğini muhafaza ederek güçlenerek mücadele etmesi için sistemin tıkanıklıklarının ortadan kaldırılması bir zaruret haline gelmiştir.





CESARET VERİCİ


Sayın Bahçeli'nin bunu görmüş olması ve bu konudaki yol açıcı beyanatları cesaret verici. AK Parti olarak biz uzun süreden beri buna hazırız ve bu yolda adımlarımızı da derhal atacağız. Kararı ya Meclis verecek ya da millet verecek. Baştan beri diyoruz, getirelim milletin önüne koyalım, lafını etmeyelim.



KÖR DÖVÜŞÜ BİTECEK


Bahçeli'nin bu konudaki çağrısını aynen kabul ettik ve kısa sürede Meclis'e yeni anayasa teklifini getireceğiz. Bugüne kadar anlaşılan başta 60 madde olmak üzere diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti Grubu hazırlayacak, Meclis'e getirecek ve Meclis'in onayına sunacak. Meclis ister 367 ile kabul etsin ister 330 ile kabul etsin her iki halde de son onayı millete götüreceğiz. Böylece artık yıllardır devam eden bu sistem tartışmasını, kör dövüşü sona erdireceğiz.



Yanlıştan dönmeli


Başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere küçük bir kesimin FETÖ'yü anlamamakta direndiğini belirten Yıldırım, “Hiç kusura bakmasınlar, bu yaptıkları bu asil millete en hafifinden haksızlıktır, siyaseten abesle iştigaldir. CHP'nin 'mağduriyet edebiyatı' üzerinden sürdürdüğü söylemin ne kadar sıkıntılı olduğu açıktır. Bu söylem, FETÖ'nün yeni bir oyunudur. CHP'nin bu oyuna alet olması üzüntü verici. Ana muhalefet partisi bu söylem üzerinden kısa vadeli kazanç elde edebileceği hesabını yapıyor olabilir ama şu bilinmelidir ki 15 Temmuz kahramanları bunu asla hoş karşılamayacak. Yol yakınken Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yanlıştan dönmesini bekliyorum. 'Yenikapı' ruhuna bağlı kalmasını, milletin huzurunda verdiği sözlerin arkasında olduğunu görmek istiyorum” dedi.



TBMM'ye gelsin görelim bakalım


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi hakkında yaptığı açıklamada, “Hele bir Meclis'e gelsin görelim bakalım” dedi.


Kılıçdaroğlu, Bursa'daki bir dizi programının ardından İnegöl'e gitti. İnegöl'deki bir AVM'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, başkanlık sisteminin TBMM'ye getirileceği ile alakalı bir soruya, “Hele bir gelsin görelim bakalım” diye cevap verdi. Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesinin CHP'nin yaptığı KHK başvurusunu kabul etmemesiyle ilgili soruyu ise yanıtsız bıraktı.





#Başkanlık sistemi
#Meclis
#Binali Yıldırım
8 yıl önce