|

Başkanlığı görüştüler

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'başkanlık sistemi'ne yeşil ışık yakmasının ardından merakla beklenen ve 'nabız zirvesi' olarak adlandırılan görüşme dün gerçekleşti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2016 Salı
Güncelleme: 21:51 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, Bahçeli ile görüşmesinde başta anayasa değişikliği olmak üzere terörle mücadele, Suriye ve Irak'taki gelişmeleri ele aldı.
Başbakan Yıldırım, Bahçeli ile görüşmesinde başta anayasa değişikliği olmak üzere terörle mücadele, Suriye ve Irak'taki gelişmeleri ele aldı.

Başbakan Binali Yıldırım ile Bahçeli, Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. 15 Temmuz sonrası iki lider arasında dördüncü görüşme olma özelliğini de taşıyan ve 1 saat 10 dakika süren zirvede başta yeni anayasa olmak üzere 5 başlık masaya yatırıldı. Görüşmenin en hassas başlıklarından birini 'yeni Anayasa ve başkanlık sistemi' oluşturdu. Bahçeli'nin, grup toplantısında dile getirdiği hususları yineleyerek, AK Parti'den teklif beklediklerini belirttiği kaydedildi. Yıldırım'ın da, partide yaptıkları hazırlık hakkında Bahçeli'yi bilgilendirdiği kaydedildi. Görüşmede, düzenlemenin Meclis gündemine getirilmesinden çok, muhalefetin vereceği destekle 330 oya ulaşarak konuyu referanduma taşımanın önem arz ettiği vurgulandı. Yıldırım'ın, bu hassasiyeti Bahçeli'ye ilettiği belirtildi.


Görüşmede Yıldırım'ın, Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler konusunda Bahçeli'yi bilgilendirdiği kaydedildi. Son olarak Dabık kentinin alınmasıyla El Bab'a yönelen Fırat Kalkanı Harekatındaki kararlılık ve güvenli bölge hedefi noktasında Bahçeli'nin de, hükümete destek verdiği bildirildi. Görüşmede, FETÖ ile yürütülen mücadelede gelinen nokta ve son terör olayları da görüşüldü.



#Binali Yıldırım
#Devlet Bahçeli
#Başkanlık
8 yıl önce