|

Başika’daki üs orada duracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul’un ne DAEŞ ne de başka terör örgütlerine verilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi. Bağdat yönetimine de mesaj veren Erdoğan, “Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Çünkü Başika Türkiye’ye olacak terör saldırıları için bir sigorta” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/10/2016 Pazar
Güncelleme: 22:41 - 15/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başika Üssü ve Musul operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu:



İnlerine gireceğiz, onlar kaçacak, biz kovalayacağız dedik. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacaklar. 15 Temmuz'da Menderes, Zorlu, Polatkan, onların idamındaki gibi davranmadı bu millet. O bir dersti ama şimdi dedik ki, kusura bakmayın artık ey Feto, Pensilvanya'dan burayı sen bu şekilde yönetemeyeceksin. Korkaklık senin şanındandır. Eğer sende zerre kadar yiğitlik varsa dön gel ülkene. Gel, gidip de Amerika'ya sığınma.



BİZ BUNU YUTMAYACAĞIZ


Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyonu önlemek isteyenlerin, 15 Temmuz'un arkasında olmadığını söyleyenin ya dünyadan haberi yoktur ya da bizzat kendisi de bu işin içindedir. Aynı şekilde Başika'daki Türk askerinden rahatsız olanlarla, ülkemizi Musul operasyonunun dışında tutmak için yırtınanlarla '15 Temmuz'un ilgisi yok' demek, milletin aklıyla alay etmek demektir. Bunu biz yutmayacağız.



DABIK'A İLERLİYORUZ


Artık bu iş bitti, şimdi ılımlı muhaliflerle birlikte Cerablus'a girdik, arkadan El Rai'ye girdik. Şimdi Dabık'a ilerliyoruz ve orada 5 bin kilometrekarelik bir alanı terörden arındırılmış güvenli bölge olarak ilan edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama ülkemizde 3 milyon mülteci var. Onlara yer hazırlayalım, onlar topraklarına dönsünler, onları güvenli şekilde orada yaşatalım, atacağımız adım bu.



MÜSAADE ETMEYİZ


Teklifimizi koalisyon güçlerine yaptık. Şu anda Suriye'de beraber yürüyoruz. Fakat rahat durmuyorlar ki şimdi Irak'ta başladılar. Şimdi 'Musul'u alacağız' diyorlar. Kusura bakmayın Musul'un ne DAEŞ terör örgütüne ne de başka terör örgütlerine verilmesine müsaade etmeyiz. Diyorlar ki, 'Irak merkezi yönetiminin buna müsaade etmesi lazım.' Irak merkezi yönetimi önce başının çaresine baksın.



TÜRKİYE'NİN SİGORTASI


Şu anda koalisyon güçlerine Dışişleri Bakanım, Lozan'da teklifi yapacak. Biz, koalisyon güçleriyle beraber DAEŞ terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine karşı orada mücadeleye varız. Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır, duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda Türkiye'ye olacak terör saldırıları için bir sigortadır.



SANA KİM TALİMAT VERDİ


Ey Başkan İbadi, hangi üst akıl sana talimat verdi de havan değişti. Öyle bize kuru sıkı atmaya, meydan okumaya kalkma. Bu yol farklı bir yol. Biz kendimizi bu yola farklı adamışız. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Ezidiler, bak teröristlerle işbirliği yapmayın. Kapılarımızı biz size açtık. 'Hristiyan' demedik, ayrım yapmadık, kapımızı açtık ama şimdi bazı yanlış oyunların içerisine giriyorsunuz. Bu yanlış oyunlar size kar değil zarar getirir.



Kültür inkılabına ihtiyaç var


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde de konuşan Erdoğan, “Kendi helikopterlerimizi yapar hale gelmişiz ama yaptığımız bu helikopterler, bu uçaklar bize bombayı yağdırmaya başlamış ve onlar bizi öldürmeye gelmiş. Mesele ne, fiziki mekanların olmasından öte şu gönülleri halletmek, bu kafa yapısını halletmek, zihinleri halletmek. Onun için kültür inkılabına ihtiyacımız var. Asıl reformu kültürde yapmamız lazım, kültür ihtilaline, kültür devrimine şiddetle ihtiyacımız var” dedi. Erdoğan, millet olma şuuruyla hareket edip üç beş PKK'lı zibidiye Türkiye'yi böldürtmeyeceklerini söyledi.





Kürsüleri onlara bırakmayın


Erdoğan, RTEÜ İlahiyat Fakültesi'nin yeni binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada ise, İlahiyat fakültelerine ve Diyanet'e FETÖ ile mücadelede önemli görevler düştüğünü söyledi. Erdoğan şarlatan olarak nitelediği FETÖ elebaşı Gülen'i kastederek şunları söyledi: “Bu şahıs sapkın ideolojisini yaymak için uzun bir dönem cami kürsülerini bile kullanabilmiştir ama artık buraları onlara siz bırakmayacaksınız. Bunların ablaları var, bizim ablalarımız burada; bunların abileri var, bizim abilerimiz burada. Onun için iyi yetişeceğiz, Başta Kur'an, hadis, tefsir, Arapça, kelam tüm bu ilimlerde inşallah iyi bir noktaya ulaşacağız. Sizlere inanıyorum.”



Olsan ne yazar olmasan ne yazar


Muhalefetin kullandığı dilin bir süredir, milleti iknadan uzaklaşıp, milleti itham istikametine döndüğünü belirten Erdoğan, “Hem millete hakaret edip hem de milletin desteğini uman garip bir siyaset üslubuyla karşı karşıyayız” dedi.


“Açacağım bugün, mecburum” diyerek Yenikapı buluşmasına değinen Erdoğan, buluşmayı kendilerinin düzenlediğini, AK Parti ve MHP'nin tereddüt etmeden davete karşılık verdiğini söyledi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise davetle ilgili önce “Hayır” dediğini, sonradan olumlu cevap verdiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:


“Peki ne oldu? Önce memnun olduklarını söylediler. Ama son zamanda baktım ki başladılar, 'Biz böyle bir Yenikapı ruhundan yana değiliz.' Olsan ne yazar, olmasan ne yazar? Senin olup olmaman bir şeyi değiştirmez. Oradaki 5 milyon ne diyor, bizim için o önemli.”




#DAEŞ
#Başika üssü
8 yıl önce