
Başıboş köpek sorununa çözüm için ilk olarak büyükşehir statüsünde olmayan 51 ildeki sahipsiz hayvanlar haziran ayına kadar toplanacak. İkinci aşamada köpekler bakım ve sahiplendirme için ilgili belediyeye devredilecek. Son aşamada ise model, 30 büyükşehirde hayata geçirilecek.
Türkiye’de derin yaralara sebep olan başıboş köpek sorunun çözümü için 3 aşamalı yeni bir eylem planı devreye alınıyor. İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütülecek sürecin ilk aşamasında büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilde başıboş köpeklerin toplanmasına başlanacak.
KÖPEKLER HAZİRANA KADAR TOPLANACAK
Haziran ayına kadar bu 51 ildeki sokak köpeklerinin tamamının toplanarak oluşturulan yaşam alanlarına bırakılması planlanıyor. Hayvanların burada kısırlaştırma, aşılama, tedavi ve işaretleme işlemleri yapılacak. Bu işlemlerin ardından hayvanlar, çevresi güvenlik altına alınmış korunaklı doğal yaşam alanlarında barındırılacak. Buradaki çalışmalar valilikler ve il özel idareleri tarafından idare edilecek.
İKİNCİ AŞAMA BELEDİYELERE DEVİR
Toplama işlemleri ve ilk müdahaleler tamamlandıktan sonra, süreç belediyelere devredilecek. İl özel idareleri tarafından geçici olarak sürdürülen faaliyetler, gerekli altyapı tamamlandığında ilçe ve il belediyelerine aktarılacak. Belediyelerin bakım, izleme ve sahiplendirme çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.
BÜYÜKŞEHİRLER İÇİN AYRI TAKVİM
Planlamanın üçüncü aşaması ise büyükşehirleri kapsayacak. 51 ildeki uygulama tamamlandıktan sonra, benzer modelin 30 büyükşehirde de devreye alınması için çalışmalar başlatılacak. Bu illerde hayvan yoğunluğunun daha fazla olması nedeniyle, ayrı bir takvim ve daha geniş kapsamlı hazırlık süreci yürütülecek.
İlk uygulama Zonguldak’ta
Modelin ilk uygulama örneklerinden biri, Zonguldak’ta başlatılıyor. Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yürütülen projede, merkez ilçe Sofular Köyü’nde 15 bin metrekarelik alanda sahipsiz hayvanlara yönelik kapsamlı bir tesis kuruluyor. Tesisin zemin tesviye çalışmaları tamamlandı, konteyner yapılar yerleştirildi,
padok alanları oluşturuldu ve çevre güvenliği sağlandı. Tesisin 21 Nisan itibarıyla faaliyete geçmesi bekleniyor. Süreci yerinde görmek amacıyla İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ve Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu tesis sahasında incelemele de bulundu.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Pes diyorum yorumlara bakınca evet başıboş köpekler tehlikeli olabiliyorlar ama bu onların hepsini toplayıp bir yere kapatıp sahiplenilmezse uyutup/öldürmeye kadar gitmemeli... masumlara mazlumlara yapılan bu eziyet işkence cinayet onları bize emanet eden sahibi tarafından cezalandırılır ALLAH c.c Kur'an da neml/karınca Sûresi nde çok açık bir şekilde ifade etmiştir ki bir karınca yı dahi bilerek zarar veremezsiniz...Evet toplasinlar kısırlaştırma yapılabilir ve onları yararlı işlerde kullanmak için egitsinler bu onların da hoşuna gider insanların da gezegende


Başıboş köpek sorunu ile baş edilemezse itlaf da gündeme gelmeli.

Valla önce bir SAPIKLARI TOPLASINLAR kisirlastirarak olayi cözümleriz



Çocuklar için güvenli sokaklar istiyoruz yeter artık!

O zaman önce acaba elini kolunu sallayarak rahatca gezen sapıklar, katilleri mi sorun etseniz?

Dahada Can Kaybetmeden Hızlıca Başlanmalı , Çok Can Yandı Çoook ...

saçma sapan bir kanun çıkartılar, köpekleri toplamak istemeyen arsız ve sorumsuz belediyelerin eline koz verdiler...durum bundan ibaret...


inşallah başarılı olunur. bu işi savsaklayan belediyelere gereği süratle yapılmalıdır

onlarca canimiz yandi, yeter. yapilan masarafa yazik. israf. gunah. itlaf edersin biter. bu kadar kolay.


Büyükşehirlerde hâlâ çözülmesi için çalışmalara hazırlık tamamlanacak bilmem ne! Lanet olsun! Daha kaç çoçuk ölecek! İtlaf edersin biter!

Bunu devletin maasini arabasini benzinini ilaclarini alip KISIRLASTIRMA yapmayan belediyeye sorsana yasa 2004 cikti bu kadar para nerde GÖREVINI NEDEN YAPMAMIS?

inanmak istiyoruz 100 kusur cocugu canli canli yediler basibos yetkililer ne yapiyordu bu sirada




bu kadar çok başıboş köpek varken, ilk aşamada itlaf olmadan bu sorun çözülmez. önce populasyon belli bir sayının altına indirilmeli sonra farklı kontrol altında tutmak için farklı yöntemlere geçilmelidir




Öldürmek çözüm olsaydı Romanya çözüme ulaşırdı. Anlamadığınız da hayvanların kendisi isteyerek çoğalmadı 20yıldır işini yapmayanlar yüzünden popülasyon arttı şimdi suç neden hayvanların oluyor. !

önce ştaeverleri toplayın sonra köpek sorunu çok kısa sürede çözülür. bıktık artık




Önce ittaparları toplayın. Başiboş yetkilileri denetleyin.




tabi tabi sinifta kalindi umitler tukendi 100 kusur can canli canli yenildi :(


