|

Başbakanlık'tan darbe kalkışmasıyla ilgili açıklama

FETÖ mensubu askerlerin kalkıştığı darbe girişimine karşı Başbakanlık'tan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bu kalkışmayı yapanlar, bu çılgınlığı yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyecektir" denildi.

Yeni Şafak
02:02 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:08 - 15/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Başbakanlık, FETÖ askerlerinin kalkıştığı darbe girişimiyle ilgili açıklama yaptı. "Milletin iradesini temsil eden hükümet işbaşındadır" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Asla ve asla bu gibi kalkışmalara papuç bırakmayacağız" denildi.



Başbakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:



"Emir komuta zinciri olmadan, asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusudur. Ancak vatandaşlarım ve milletim şunu bilsin ki, demokrasiye herhangi bir zarar getirecek hiçbir faaliyete izin verilmeyecektir bu bir. İkincisi, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, vatandaşın milletin seçtiği, milletin iradesini temsil eden hükümet işbaşındadır. Bunun işbaşından gitmesi ancak milletin kararıyla olur bu bilinmelidir.



Bu kalkışmayı yapanlar, bu çılgınlığı yapanlar, bu kanunsuz eylemin içerisinde olanlar da en ağır şekilde bedelini ödeyecektir. Vatandaşımın bunu bilmesini istiyorum. Asla ve asla bu gibi kalkışmalara papuç bırakmayacağız. Vatandaşlarımız sakin olsunlar ama asla ve asla bu ve buna benzer çılgınlıklara müsaade etmeyeceğimizi bilsinler.



Bazı bölgelerde sorumsuzca devletin emanet ettiği silahları araçları alıp vatandaşların üzerine giden onları yere yatırıp etkisiz hale getirmeye çalışan birtakım gruplar var. Bu grupların kim olduğu hangi amaçla hareket ettiklerini kısa sürede anlayacağız ve gereğini yapacağız. Milletimiz rahat olsun. Asla ve asla yasa dışı, demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceğiz.



Güvenlik güçlerimiz harekete geçmiştir gereği yapılacaktır."





Ankara'da 17 şehit Darbeci askerler gözaltına alınıyor Başbakan Yıldırım: Doğrudan bir terör olayıdır O uçak ve helikopterler yere indirilmeyecek Cumhurbaşkanı 'onurlu genarellere' seslendi


#FETÖ
#Darbe
#Başbakanlık
8 yıl önce