Başbakan Binali Yıldırım yeni eğitim ve öğretim yılının startını vermek üzere Şanlıurfa'da konuşuyor. Başbakan Yıldırım, TEOG ile ilgili açıklamalarda bulundu. TEOG'un çocukları strese soktuğunu söyleyen Yıldırım, TEOG'un yerine gelecek yeni sistemi açıkladı. Yıldırım, "Amacımız, yavrularımızın ortaokuldan sonra gönül rızasıyla, gönül rahatlığıyla istedikleri, kabiliyetlerinin en uygun olduğu lise kısmına devam etmeleridir" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım yeni eğitim ve öğretim yılının startını vermek üzere Şanlıurfa’ya geldi.Başbakan Binali Yıldırım 2017 - 2018 Eğitim ve Öğretim yılının startını vermek üzere Şanlıurfa’ya geldi.
Uçakla Gap Havalimanı’na gelen Başbakan Yıldırım’ı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, milletvekilleri ile belediye başkanları, kuru müdürleri ve vatandaşlar karşıladı. Karayoluyla şehir merkezine geçecek olan Başbakan Binali Yıldırım, Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu’nda 2017 - 2018 Eğitim ve Öğretim yılının açılışını yapacak.
Başbakan Yıldırım yeni eğitim ve öğretim yılının startını vermek üzere Şanlıurfa'da konuştu. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
2017-2018 eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Okula başlayan 17 milyondan fazla öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin. Bugün, okulların açılışı vesilesiyle Şanlıurfa'da sizlerle beraber olmaktan, bu okulun ilk gün heyecanını yaşamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bu güzel günde Peygamberler şehri Şanlıurfa'da olmak ve eğitim öğretim yılını Şanlıurfa'da yapmak bir başka güzel. Dünyanın ilk üniversitesi burada, Harran'da kuruldu. Harran ismi, Hz. İbrahim'in kardeşinin ismi.
Türkiye olarak 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde, 80 milyon kardeş olarak, millet olarak birlikte yaşıyoruz. Bizim için ikinci sınıf vatandaş yok.
Değerli öğretmenlerimizin tahtaya yazdığı her ad, öğrencilerimizin defterine düşülen her not, Türkiye'nin geleceğine değer katacak.
Müfredat, hayatın ihtiyaçlarına cevap veren, hayatta karşılığı olan bilgilerle yeniden oluşturuldu. Bu müfredat, uluslararası eğitim standartları esas alınarak yapıldı. Müfredat değişimi öğrencilerin temel insani değerler, sevgi, saygı, adalet gibi önemli kavramların öğrenilmesi, beşeri ve sosyal ihtiyaçların anlatılması esasına göre yapılandırıldı.
- TEOG açıklaması
- TEOG kalksın mı kalkmasın mı? TEOG bir giriş sınavı değil sizin her dönem girdiğin sınavları Milli Eğitim Bakanlı ülke genelinde yapıyor okuldan aldığınız notlar yanında bunu da değerlendiriyor. Zaman içinde TEOG bir yarışa döndü. Sizin stresinizi artırdı. Uykularınızı kaçırdı. Onun için sizi stresten kurtaracak rahat rahat istediğiniz okula gidecek şekilde gerekli çalışamalar yapacağız.
- 8. sınıfı bitirdiğinizde hangi tarafa ilgiliniz varsa, "Ben spor okuluna gideceğim" buyur git. "Ben edebiyatçı olacağım" sen de sosyal bilgilere git. "Ben din alimi olacağım" sen de İmam Hatip Lisesi'ne git. Ortaokulda yönlendirileceksiniz. Okul yönlendirecek. Öğretmenlerimiz yönlendirecek ve anne, babalarınız yönlendirecek. Mesele bu. Sistem değişikliği diye bir şey yok. Amacımız yavrularımızın ortaokuldan sonra gönül rızası ile istedikleri, kabiliyetlerinin en uygun olduğu lise kısmına devam etmeleri. İstenmeyen aş ya karın ağrıtır ya baş. Onun için istediğiniz yere gideceksiniz.