|

Başbakan Yıldırım konuşuyor

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk defa düzenlenen AK Parti Grup Toplantısında konuşuyor. Fetullah Gülen'in iadesi için dosyanın ABD'ye gönderildiğini söyleyen Yıldırım " Bu terörist başını korumaktan vazgeçin" dedi.

Yeni Şafak
11:45 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 12:12 - 19/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk defa düzenlenen AK Parti Grup Toplantısında konuşuyor. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:




Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla. Allah'ın alemlerin rabbi Mevla'ma hamdolsun. Bize bu toprakları vatan kılan rabbime hamdüsenalar olsun. Mevla'ma şükürler olsun. Bizi bu aziz milletin bir ferdi olarak yaratan Allah'a sonsuz şükürler olsun. Allah'ım bizim istiklalimizi korumak için güç ver. Hainlere, bölücülere, Haşhaşi çetelerine karşı bize güç ver. Birliğimizi, dayanışmamızı eyle.



Eğer bu kürsüden sizlere hitap edebiliyorsam sizler burada toplanabiliyorsanız bu aziz şehitlerimiz ve yaralıların sayesindedir. Meclis dimdik ayakta duruyorsa bu sokağa çıkan aziz milletin sayesindedir. Bu milleti dünya hayranlıkla izledi. Bir kez daha söylüyorum böyle cesur bir milletin evladı olmaktan guru duyuyorum.



Bunların amacı hedefe ulaşmak için mubahtır. Kendilerine çok güvendiler birkaç saat içinde işi bitirip ülkeyi ele geçireceklerdi. Silahlarıyla bu aziz milleti sindireceklerini sandılar. Bir hesap hatası yaptılar öncelikle karşılarına bu yola beyaz kefenle çıkmış bir dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hesap edemediler. O gelecek olanlardan korkmadı, uçaklardan, yaklaşan tanklardan korkmadı kefenimi giydim geliyorum dedi. Halkıyla kucaklaştı... Karşılarında zoru görünce sinecek saklanacak bir Başbakan'da yoktu. Ey FETO'nun hainleri siz bizi korkar siner mi sandınız? Bizim Allah'a bir can borcumuz var. Bizi ölümü içinde öldürmüş insanlarız. Dün korkmadık yarın da korkmayacağız.



Bugün beraber olmanın dayanışma içinde olmanın ne kadar önemli olduğunu bütün milletimiz görüyor. Devletimizin bekası söz konusu olunca nasıl kenetlendiğimizi bütün dünya gördü. Milletin görmek istediği tablo budur. İnşallah bundan böyle başta terör olmak üzere siyaset üstü konularda birlikte hareket etmek için kapılarımızı sonuna kadar açık tutacağız.



Bu darbeyi kimin yaptığıyla ilgili en ufak bir tereddüt yoktur. Bu örgütün 80'lerden itibaren TSK içinde yapılanma başlattığını biliyoruz. Diğer kurumlarda olduğu gibi TSK içinde önemli bir konuma geldiğini biliyoruz.



ABD'ye çağrımızı yaptık, dosyamızı gönderdik. Adalet Bakanı dosyayı gönderdi. 4 tane dosya gönderildi. Kanıt sunun diyorlar, görünen köy kılavuz ister mi? İstemedikleri kadar kanıtı önlerine koyacağız. ABD'li dostlarıma sormak istiyorum 11 Eylül'de İkiz Kuleler indirilirken teröristleri isterken kanıt mı sordunuz, Bin Ladin için kanıt aramazken, FETÖ için kanıtlar ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu terörist başını korumaktan vazgeçin. Size faydası yok, İslamiyet'e faydası yok. Hiç kimse kusura bakmasın, bu paralel terör örgütü artık hiçbir ülke için elverişli bir maşa değil.


#Binali Yıldırım
#15 Temmuz
#darbe
8 yıl önce