Başbakan Yıldırım: Darbeler defterini kapattık

Yeni Şafak
11:409/08/2016, Salı
G: 9/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. Tarih kitaplarının 15 Temmuz gecesi halkın gösterdiği direnişi yazacağını belirten Yıldırım, "15 Temmuz'da darbeler defterini bir daha açılmamak üzere kapattık" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye gelip hesap vereceğini belirten Yıldırım, "Şehit ve gazilerimizin kanlarının hesabını soracağız" dedi. 15 Temmuz'da halkın darbecilere karşı direnişinin tarih kitaplarında yer alacağını söyleyen Yıldırım, "Halkın gücünün tankın gücünden büyük olduğunu bir kez daha 15 Temmuz gecesi gösterdik" ifadelerini kullandı.



Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



"Şimdi daha güçlüyüz"


Türkiye'yi dize getirmek isteyenler millet nasıl olurmuş gördüler. 5 milyon vatandaşımız, darbecilere en gür sesiyle cevap verdi. Demokrasinin yanında, Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Şimdi daha güçlüyüz, daha kudretliyiz.



15 Temmuz'da darbeler defterini bir daha açılmamak üzere kapattık.



Buradan bir kez daha, Cumhurbaşkanımıza, Meclis Başkanımıza, CHP ve MHP Genel Başkanları Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Her görüşten tüm vatandaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.



Silahlı darbeye karşı silahsız bir gücün nasıl galip geldiğini tarih kitapları yazacak. Halkın gücünün tankın gücünden büyük olduğunu bir kez daha 15 Temmuz gecesi gösterdik.



15 Temmuz'dan sonra daha fazla çalışacağız. Ülkemiz üzerine oyun kuranların oyununu bozacağız.



"Eli kanlı katilden hesap sorulacak"


O terörist başı Türkiye'ye gelecek, hesap verecek. Türkiye'yi bombalatan, Meclis'i bombalatan, Türkiye'nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı mutlaka alacak. Şehit ve gazilerimizin kanlarının hesabını soracağız. O din bezirganından, hayasız yalancıdan, eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak.



Muhalefet liderleriyle KHK görüşmesi


CHP ve MHP liderlerini KHK'lar konusunda bilgilendirdik, faydalı görüşmeler yaptık.



Erdoğan-Putin görüşmesi


Dostlarımızı artırıyoruz, artırmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin dostluğu herkes için hayati derecede önemlidir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Rusya'ya gidiyor. Kapsamlı görüşmeler yapılacak.



FETÖ ile mücadele


Ruhlarını 1 dolar karşılığında satan müptezellere Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz. Şehitlerimize söz veriyoruz, bu aziz vatanı namert ve kalleşlere çiğnetmeyeceğiz. Sonsuza kadar bir ve beraber olacağız.



15 Temmuz'da Türkiye'yi karanlığa götürmek isteyenler başaramadılar. Allah tuzaklarını başlarına çevirdi. Paralel kaybetti, hukuk devleti kazandı. Katiller kaybetti, demokrasi kazandı. Birlikte başardık, birlikte destan yazdık. Önümüzdeki süreci de kardeşlik içinde sürdüreceğiz.



Demokrasi nöbeti


Sayın Cumhurbaşkanımız Çarşamba'ya kadar nöbete devam dedi. Yarın nöbetlerimize bir virgül koyacağız.



Darbe girişimi günü kıtlık olacak, para bitecek dendi, hiçbir sıkıntı olmadı. Darbe günü borsaya saldırı yapılmasına rağmen borsa açıldı, tıkır tıkır çalıştı. Vatandaş hem darbeyi önledi hem de piyasaya para verdi. Böyle milletin alnından öpülür.



Ekonomide müjdeli haberler


MEB 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak. İçişleri Bakanlığı 10 bin yeni polis alacak.



Bakanlık çiftçiler için önemli bir karar aldı, kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Afetlerden etkilenen çiftçilerin borçlarını da bir yıl süreyle erteliyoruz.



Türkiye Varlık Fonunu kuracağız. Büyük yatırımlar finans sıkıntısı yaşamayacak.



Kooperatifçilerin 640 milyon TL tutarındaki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, icra takibini durduruyoruz.



'14 Ağustos' mesajı


14 Ağustos'u bekleniyor diyorlar. 14 Ağustos önemlidir. Çünkü 14 Ağustos Türkiye'ye efsaneler yaşatan AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümüdür. Bu kuruluş yıl dönümünü de AK Parti'ye yakışır şekilde anacağız.


#AK Parti
#Binali Yıldırım

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.