|

Başbakan Yıldırım: Darbe girişimini vatandaştan öğrendim

Özel Harekat'a ziyarette bulunan Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı. Halkın meydanlara çıkmasının darbe girişimini engelleyen en büyük güç olduğunu belirten Başbakan, "İman gücü, isyan gücünü yenmiştir" dedi.

Yeni Şafak
14:10 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 15:50 - 22/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü askerlerin hedefinde olan ve bombalanan Özel Harekat'a ziyarette bulunan Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilere açıklama yaptı.



Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



Burada 43 yiğidimizi şehit ettiler. Asker kılığındaki teröristler demokrasiye kastetti.



"Vatandaşımızın güveni sağlanmıştır"


Başkomutanımızın, bizim çağrımıza kulak vererek meydanlara inmeniz ve bu darbeci bozuntularına gözünüzü kırpmadan karşı durmanız, bu darbenin bertaraf edilmesinde en büyük gücümüzdür. Ayrıca, polis teşkilatlarımız çok sınırlı imkanlarıyla, bu orantısız güce karşı hayatlarını feda ederek sonuna kadar direnmişler ve sonunda Genelkurmay Karargahı, MİT Müsteşarlığı, Meclis ve havaalanları bütün kritik yapıları kurtarmak için canla başla çalışmışlar ve sonunda muvaffak olmuşlardır. Ama tehlike gitmiş değil. Vatandaşımız tedirgin olmasın, vatandaşımızın huzuru, güveni sağlanmıştır. Hayat, normal seyrine girmiştir. Ancak rehavete mahal vermeyeceğiz. Uyanık olacağız, zayıf da olsa, intikam duygusuyla harekete geçmeye çalışan çılgınlar olabilir, buna karşı da tedbirlerimizi alıyoruz.



Sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği var. İnsanları korkuya, paniğe sevk edip başka bir kalkışma planlarını yapmak için fırsat kollayanlar olabilir. İtibar edeceğiniz şey, resmi görevlilerin açıklamalarıdır.



"İntikam yerine adaletle hareket edilecek"


Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyoruz. Teşekkür edecek çok makam var. Bu dönemde yargı da çok iyi çalıştı. Yargı mensupları darbe bozuntularını teker teker topladı, adaletin eline teslim etti. Hukuk devleti, intikam ile hareket etmez. İntikam yerine adaletle davranılacak. Ama dökülen her kan için hesap sorulacak. Vatandaşlar lütfen sakin olsun. Hükümetimiz, kurumlarımız olaya hakimdir, iş başındadır. Herhangi bir kışkırtmaya meydan vermeyelim. Akşamları demokrasi nöbetine, kardeşlik, birlik içinde, görüş farkı ortaya koymaksızın devam edelim. Bildiğiniz gibi, 15 Temmuz Şehitler Günü olarak kabul edildi. Jandarma Komutanlığı ile Külliye arasındaki alan buna göre yeniden düzenlenecek.



Türk medyası, fevkalade başarıyla bu sınavdan geçti. Darbecilerin işine gelecek hiçbir habere yer verilmedi. Tavrını, Türkiye'nin geleceği yönünde koydu.






"Yabancı basın taraflı aktarıyor"


Yabancı basın, her zamanki gibi bilgileri tek taraflı, haşhaşi örgütün etkisi altında kalarak aktarmaya devam ediyor. Ne yaparsa yapsınlar, bütün dünya biliyor ki, bu alçakça bir darbe teşebbüsüdür ve büyük Türk milleti, onun bağrından çıkardığı polis teşkilatı, vatanı, milletini, bayrağını seven gerçek askerleri, subayları bu alçak girişimi başarısızlıkla sonlandırmıştır. Bugün artık temizlik günüdür. Tamamen bu şebekelerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. İman gücü, isyan gücünü yenmiştir.



"Darbeyi vatandaştan öğrendik"


Darbe girişiminin başladığını biz hemen hemen 15 dakika sonra öğrendik. Yakın korumalarımızdan ve vatandaşlarımızdan öğrendik. Eşimizden, dostumuzdan öğrendik. Bize öncesinde ne olduğu konusunda herhangi bir bilgi gelmiş değil. Ama bunların şu anda önemi yok. Şu anda önemli olan şey, biz bertaraf ettiğimiz bu belanın tekrar dönüp dolaşıp tehdit olmaması için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Adaletle hareket edeceğimizi söyledik. İnce, titiz çalışmalarla bu yapı içerisinde yer almış ve bu yapı adına devlete karşı suç işlemiş olanlar bizim hedefimizdir. Onun dışındaki masum vatandaşlarımızın öyle bir muameleye tabi olması söz konusu değil. Bu, terör örgütünün sözde başı bugün çıkmış, bu millet ne diye sokağa çıkıyor diyor. Birtakım beyanlarda bulunmaya devam ediyor. Ancak, bu işin sürdürülebilir bir yanı yok. Gereken neyse yapılacak.

#Başbakan
#Binali Yıldırım
8 yıl önce