Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.
"Milli Güvenlik Kurulunda alınan OHAL'in uzatılması tavsiye kararını görüşmek üzere toplanan Bakanlar Kurulunun, tavsiye kararını değerlendirdikten sonra görüşülmek üzere TBMM'ye sevk etmesi bekleniyor.
OHA'in uzatılmasına ilişkin tezkere meclise sunuldu.
Bakanlar Kurulu'nda OHAL'in uzatılmasına ilişkin tavsiye kararı görüşülecek. Bakanlar Kurulu'nun Meclis'e göndereceği OHAL tezkeresinin yarın oylanması bekleniyor. Tezkerenin kabulü için 276 oy gerekiyor.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL, en son 18 Ocak'ta uzatılmıştı. OHAL'in süresi 19 Nisan'da sona eriyor. Bir kez daha uzatılması durumunda OHAL, 7'nci kez 3 aylık uzatılmış olacak. 15 Temmuz'un ikinci yıldönümüne de OHAL ile girilmiş olacak.
Sayın Bahçeli'nin 'erken seçim' açıklamalarından sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında bir açıklama yaptı. Bu konuya ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın 13.00'da görüşecekler. Bu konuda net bir açıklama için görüşmeyi beklemenizi tavsiye ederiz.
Yunanistan ile Türkiye iki komşu ülke. Ege Denizi'nin biz iyi komşuların denizi olmasını istiyoruz. Yunanistan ile ilişkilerimizi geliştirmek için çok sayıda adım attık. Her iki ülkenin ilişkilerinin iyi olması, iki ülkenin çıkarınadır. Biz Yunanistan'da bazı siyasetçilerin iç politika gerekçesiyle Türkiye karşıtı açıklama yapıyor. Bunu gizlemeye de ihtiyaç duymuyorlar. Türkiye-Yunanistan ilişkileri, iki ülkenin çıkarınadır.
Ege'de oldubittiye izin vermemizi kimse beklemesin. Yunanistan'ın agresif tavırlarından vazgeçmesi gerekir. Çocuksu hareketlerle kimsenin tarihi akışı değiştirme gücü yoktur. 'Bayrak diktik bu ada bizim' diye bir durum olamaz.
Avrupa Birliği, bugüne kadar Türkiye'ye karşı adil, objektif olmadı. Raporda, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden uzaklaştığı ifade ediliyor. Türkiye yaklaşık yarım asırdır Avrupa Birliği kapısında beklemektedir. Türkiye için 'tam üyelik' değişmemiş bir hedeftir. Türkiye'den çok daha geri olan ülkeleri AB üyesi yapmalarına rağmen, Türkiye'ye karşı direniyorlar. Türkiye'ye karşı adil olmayan ve subjektif olan yaklaşımlar ortaya koymuşlardır. Biz buna rağmen AB hedefinden vazgeçmedik. PKK, DEAŞ, DHKPC, FETÖ eli kanlı bir terör örgütüdür. Türkiye'yi meşru müdafaa hakkını tanıyoruz deyip, Türkiye'nin elini kolunu bağlamak istemeleri.