|

Baş imam abisi kıskıvrak

FETÖ soruşturmasında aranan örgütün sözleşmeli subay yapılanmasının Türkiye imamı G.T.’nin abisi B.K., İstanbul Avcılar’da yakalandı. Kod adı ‘Sami’ olan B.K., örgüt evlerine düzenlenen operasyon sırasında arabasına binip kaçmaya çalışırken gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 01:59 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Kod adı ‘Sami’ olan B.K., örgüt evlerine düzenlenen operasyon sırasında arabasına binip kaçmaya çalışırken gözaltına alındı.
Kod adı ‘Sami’ olan B.K., örgüt evlerine düzenlenen operasyon sırasında arabasına binip kaçmaya çalışırken gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce düzenlediği kritik operasyonda FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Subay yapılanmasının Türkiye imamı G.T.’yi yakaladı. G.T.’nin ele geçirilmesinin ardından derinleşen soruşturmada, Türkiye imamının abisi konumunda olan ve Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince darbeye teşebbüsten aranması bulunan firari FETÖ’cü Sami kod adlı B.K. ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

POLİSİ GÖRÜNCE KAÇMAYA ÇALIŞTI

Çalışma başlatan İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’cü B.K.’nın izine Avcılar’da rastladı. Harekete geçen ekipler gece yarısı Avcılar’da B.K.’nın saklandığı mahalleye yöneldi. Polisin geldiğini gören FETÖ’cünün arabasına binerek kaçmaya çalıştığı öğrenildi. Kısa süren kovalamacanın ardından, FETÖ’cü B.K. yakayı ele verdi.

TÜRKİYE İMAMININ ABİSİ ÇIKTI

Avcılar’da yakalanan FETÖ’cü B.K., FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü soruşturmasında darbe girişiminden sonra hakkında yakalama kararı bulunan ve 2008/2016 yılları arasında İzmir Hava Astsubay Hazırlanma Okulu ile Hava Kuvvetleri Sözleşmeli Subay mahrem yapılanmasının Türkiye imamı olan G.T.’nin abisi çıktı. Örgüt hiyerarşisinde Türkiye imamının abisi olan B.K. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguya alındı. B.K.’nın FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü soruşturmasında, hakkında Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ortadan kaldırmaya teşebbüs ve görevini yapmaya engellemeye teşebbüs suçlarından aranması bulunuyordu. 

#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce