Balyoz savcısı Kaplan tutuklandı

Yeni Şafak
Mustafa Sait Özkan
04:0022/08/2016, Pazartesi
G: 21/08/2016, Pazar
Yeni Şafak

'15 Temmuz Darbe Girişimi' sonrası FETÖ / PDY soruşturması kapsamında haklarında soruşturma başlatılan 135 hakim ve savcı arasında yer alan Balyoz Davası'nın Savcısı Hüseyin Kaplan silahlı terör örgütüne üye olma suçundan tutuklandı.

FETÖ'nün hain 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hakim ve savcılara yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan eski Balyoz Savcısı Hüseyin Kaplan firar etmişti. Kaplan önceki gün bir televizyon kanalında röportajı yayınlandı ve teslim olacağını açıkladı. Ardından emniyete giderek teslim oldu. Kaplan, polisler eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli savcılara 8 saat ifade veren Hüseyin Kaplan, tutuklama talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik sorgusunun ardından FETÖ / PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.


#15 Temmuz Darbe Girişimi
#FETÖ
#Balyoz Davası
#Hüseyin Kaplan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.