|

Balık çiftliği kralına Kuveytli ortak

En büyük su ürünleri firması olan Kılıç Deniz'e Kuveytli ortak geldi. Şirketin yüzde 20 hissesi National Bank of Kuwait'in iştiraki olan NBK Capital'e satıldı

00:00 - 28/12/2010 Salı
Güncelleme: 23:57 - 27/12/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Balık çiftliği kralına  Kuveytli ortak
Balık çiftliği kralına Kuveytli ortak

Türkiye'nin En Büyük Su Ürünleri firması olan Kılıç Deniz'e Kuveytli ortak geldi. Şirketin yüzde 20 hissesi National Bank of Kuwait'in iştiraki olan NBK Capital'e satıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, bu ortaklık dolayısıyla yeni pazarlara açılabileceklerini ve kapasitelerini güçlendireceklerini ifade ederek “Bölgedeki en saygın yatırım kuruluşlardan biri olan NBK Capital ile bu ortaklığımız bizi çok heyecanlandırıyor. Bu güç birliği sayesinde büyüme hızımızı arttırarak, yeni hedeflerle farklı pazarlara açılmayı ve başarılarımızı uzun yıllara yaymayı umuyoruz.” dedi. NBK Capital Alternatif Yatırımlar Grup Başkanı Amjad Ahmad da ortaklık dolayısıyla yaptığı açıklamada bu yatırımın Kılıç Deniz'in büyüme potansiyeline ciddi bir katkı yapacağını vurguladı. Amjad Ahmad “Ekiplerimizin oluşturacağı sinerji ile dünya çapında bir kuruluş oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi. Akvakültür balıklarının üretimini, paketlemesini ve dağıtımını yapan kuruluşun Aqua K markasıyla balık yemi üreten iki adet fabrikası da faaliyet gösteriyor.Kılıç Holding'in entegrasyonun ilk halkası içerisinde 4 adet kuluçkahane ve 2 adet adaptasyon tesisi bulunuyor.


Avrupa'nın bir numarası

2010 yılında 140 milyon doların üzerinde gelir elde eden Kılıç Deniz, çipura ve levrek üretimleriyle deniz balıkları yetiştiriciliğinde Avrupa birinciliği unvanını taşıyor. Geçen yıl başlanılan alabalık üretiminde de Avrupa birinciliği derecesine ulaşılması hedefleniyor.



14 yıl önce