|

Bakan Fidan Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi

Moskova'da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi. Görüşmede nelerin konuşulacağına ilişkin bir açıklama yapılmazken ilk kareler de kamuoyuna servis edildi. Öte yandan Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la temmuz ayında Astana'da görüşeceğini ifade ettiği de bildirildi.

Semih Bozkuş
20:30 - 11/06/2024 الثلاثاء
Güncelleme: 22:22 - 11/06/2024 الثلاثاء
Yeni Şafak
Bakan Fidan, Vladimir Putin'le bir araya geldi.
Bakan Fidan, Vladimir Putin'le bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS+ nedeniyle bulunduğu Rusya'da temaslarını sürdürüyor.

BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen BRICS+ oturumunda birçok mevkidaşıyla görüşen Bakan Fidan, son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi.

Putin, Bakan Fidan'ı Kremlin Sarayı'nda kabul etti.

"Türkiye-Rusya ilişkisi fevkalade iyi gidiyor"

Rus lider Putin’le görüşen Bakan Fidan, “Ukrayna konusundaki mümkün olan her türlü arabuluculuk faaliyetlerini devam ettirmede biz de kararlıyız." açıklamasında bulundu.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin gerçekten fevkalade iyi gittiğini, ticaret konusunda atılması gereken adımlar olduğunu belirtti.


Erdoğan ile Putin temmuzda görüşecek

Dışişleri Bakanı Fidan’la görüşen Rus lider Putin, Türkiye’nin BRICS’in çalışmalarına yönelik ilgisini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Türkiye'yle ilişkilerin gelişmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Putin, "Tüm gelişmeler, dostum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleşiyor." dedi.

Öte yandan Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la temmuz ayında Astana'da görüşeceğini ifade ettiği de bildirildi.

Peskov görüşmeyi duyurmuştu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin’in çalışma ziyareti için Rusya’ya gelen Dışişleri Bakanı Fidan’ı yerel saatle 18.00’den sonra kabul edeceğini aktarmıştı.

Fidan’ın, Moskova’da farklı düzeylerde temasları ve müzakereleri olduğunu kaydeden Peskov, Fidan’ın müzakerelerin sonuçları hakkında Putin ile konuşacağını ifade etmişti.

Peskov, geleneksel olarak Rusya-Türkiye gündeminin çok kapsamlı olduğunu ve müzakere edilecek pek çok konu olduğunu vurgulamıştı.

Öte yandan Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la temmuz ayında Astana'da görüşeceğini ifade ettiği de bildirildi.



#Hakan Fidan
#Vladimir Putin
#Rusya
#BRICS
٪d يوم قبل