Bakan Ağbal: Büyük projelerimiz var

Yeni Şafak
17:0621/08/2016, Pazar
G: 21/08/2016, Pazar
AA

Maliye Bakanı Ağbal, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "FETÖ terör örgütü devletin ve milletin neresinde olursa olsun, sonuna kadar kökü kazınacak. Hiçbir şekilde bunlara müsamaha asla gösterilmeyecek. Tekrar bu bölgeye istikrar, barış gelecek"- "Türkiye her geçen gün hızlı bir şekilde normalleşecek. Ekonomide attığımız bu adımlar sayesinde üçüncü çeyrekte, dördüncü çeyrekte özellikle yatırım kanalında iyileşmeler olmasını bekliyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "FETÖ terör örgütü devletin ve milletin neresinde olursa olsun, sonuna kadar kökü kazınacak. Hiçbir şekilde bunlara müsamaha asla gösterilmeyecek." dedi.



Ağbal, Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyünü ziyareti sırasında çay ocağının önünde bir araya geldiği vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinden itibaren memleketi daha ileriye götürmek için canla başla çalıştıklarını bildirdi.



"Büyük projelerimiz var"


Hizmet yarışına devam ettiklerini belirten Ağbal, "Ülkemizi ileriye taşıyacak büyük projeler var. Bu projelerin her birisini tek tek hayata geçiriyoruz. Son dönemde bazı sorunları yaşayınca bu projelerin ne kadar önemli olduğunu bir defa daha iyi görüyoruz. Gerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hizmete açılacak olması gerek üçüncü havalimanı inşaatının devam ediyor olması gerçekten önemli. Bunlar Türkiye'yi ileriye götürecek, kalkındıracak projeler." ifadesini kullandı.



"Ekonomimizin temelleri sağlam"


Hükümet olarak bütün bu olayların içerisinde bir taraftan ekonomiyi daha da güçlendirmek için adımlar attıklarını belirten Ağbal, şöyle dedi:



"Ekonomimizin temelleri sağlam. Türkiye'nin bugün bankacılık sistemi benzer ülkelere göre çok daha güçlü. Kamu maliyesi birçok ülkenin ulaşmak istediği noktadan daha iyi. Borcumuz çok yok, Allah'a şükürler olsun. Bütçede bir disiplin var, bütçenin iki yakası bir arada. Mali disiplinden, bütçe disiplininden asla taviz vermiyoruz ama öbür taraftan vatandaşın bütün ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Her gün yeni hastaneler, okullar, adalet sarayları, köprüler ve tüneller açıyoruz. 26 Ağustos'ta inşallah Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Ekonominin iyi olması noktasında önemli adımları teker teker atıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi oldu, sonrasında yaklaşık bir ay içerisinde bu ülkenin önünü açacak çok sayıda yasaya imza attık."



Bakan Ağbal, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra daha fazla çalıştıkları, gayret etiklerinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:



"Ülkenin önünü açacak, ekonomisini büyütecek, demokrasisini güçlendirecek, hukuk devletini inşa edecek işleri, adımları bir bir atıyoruz. Türkiye her geçen gün hızlı bir şekilde normalleşecek. Ekonomide inşallah attığımız bu adımlar sayesinde üçüncü çeyrekte, dördüncü çeyrekte özellikle yatırım kanalında iyileşmeler olmasını bekliyoruz. Bu konuda da bize düşen görevler var, inşallah onların her birisini tek tek yapacağız."




#Bayburt
#Maliye Bakanı
#Naci Ağbal

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.