|

Bahçeli haklıymış!

Başını Meral Akşener’in çektiği muhalif grupla ilgili sürekli FETÖ’yü işaret eden Devlet Bahçeli haklı çıktı. MHP’nin mahkemece oluşturulan ‘Kurultay Çağrı Heyeti’ başkanlığını yapan Aksaray eski İl Başkanı avukat Ayhan Erel, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2016 الجمعة
Güncelleme: 01:54 - 29/07/2016 الجمعة
Yeni Şafak

Geçtiğimiz aylarda MHP'yi siyasi olarak zor duruma sokan ve başını Meral Akşener'in çektiği muhaliflerle ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli FETÖ/PDY'yi işaret ediyordu. Bahçeli, MHP'nin kurultay yapabilmesi için Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararıyla Nisan ayında oluşturulan 'Kurultay Çağrı Heyeti'yle ilgili de “MHP'yi Okyanus Ötesi'ne yedirmeyeceğiz, Fethullahçılara ülkücü hareketi teslim etmeyeceğiz, tüm bunlar Cemaat'in MHP'yi ele geçirme çabasıdır” açıklaması yaptı.



AKŞENER'İN KORUMASI DA VAR


Devlet Bahçeli'nin muhalif kanat için işaret ettiği FETÖ iddiası haklı çıktı. Aksaray'da FETÖ/PDY'nin darbe girişimine yönelik yapılan operasyonda aralarında MHP Çağrı heyeti başkanı avukat Ayhan Erel'in de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Erel, geçen şubat ayında MHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından Aksaray il teşkilatı kapatılarak görevden alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Erel'in haricinde yine daha önce il başkanlığı yapan avukat Davut Menki ve avukat Cihat Satılmış ile MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener'in eski koruması olduğu olan Ali Bolakar da bulunuyor. Zanlılar, sağlık kontrolü için Aksaray Devlet Hastanesine getirildi.


#Meral Akşener
#FETÖ
#Kurultay Çağrı Heyeti
#Ayhan Erel
٪d سنوات قبل