Bahçeli: 15 Mayıs'ta kurultay yok

Yeni Şafak
19:5613/05/2016, Cuma
G: 13/05/2016, Cuma
Yeni Şafak

MHP'de olağanüstü kurultay sürecine ilişkin açıklama yapan Devlet Bahçeli, "15 Mayıs'ta Olağanüstü Büyük Kurultayımız yoktur" dedi. MHP'lilere paralel yapı uyarısında da bulunan Bahçeli, "Bu davaya gönül vermiş hiçbir kardeşim okyanus ötesi merkezli oyunun figüranı haline gelmemeli, sözde kurultay tuzağına düşmemeli" dedi.

Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğünün MHP'de olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti. Tedbir kararının kaldırılmasının ardından olağanüstü kurultayın 15 Mayıs Pazar günü yapılmasının önünde hiçbir engel kalmadığını açıklayan muhaliflere cevap veren Genel Merkez avukatlarından Yücel Bulut, kongrenin pazar günü yapılmasının hukuken mümkün olmadığını söyledi.



Milliyetçi Hareket Partisi Genel Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaptı. MHP'de olağanüstü kurultay sürecine ilişkin açıklama yapan Devlet Bahçeli, "15 Mayıs'ta Olağanüstü Büyük Kurultayımız yoktur" dedi.





Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:


"Bu davaya gönül vermiş hiçbir kardeşim okyanus ötesi merkezli oyunun figüranı haline gelmemeli, sözde kurultay tuzağına düşmemelidir. MHP'yi kaos içerisinde göstermek, MHP'yi engellemeye çalışmak bedel ve vebali ağır bir teşebbüstür. Buna da göz yumulmaz. Sökük elbisede olursa dikilir, zihniyet ve niyette olursa çaresi yoktur.



Korsan ve kara borsa emellerin tedavi ve düzelme şansı hiç yoktur. Buna rağmen kurultay yer, tarih ve zamanı açıklayanlar, verilmiş mahkeme kararlarının hilafına davranarak suç işlemektedir. Sözümü yine Yusuf Has Hacib'in anlamlı bir öğüdüyle bitirmek istiyor, akıl, sağduyu ve basiret yolundan kimsenin çıkmamasını ümit ediyorum: “Hafife alma, beyler yanan ateştir, yanan ateş yaklaşana bir felakettir. Töre sudur, akarsa nimet taşar.”"







#Devlet Bahçeli
#MHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.