|

Baharda teröre sürpriz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Bab’ın temizlenmesiyle Fırat Kalkanı’nda birinci etabın bittiğini yeni harekatların yeni isimlerle devam edeceğini söyledi. Erdoğan, “Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine, PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla FETÖ’süyle güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar Türkiye’nin baharı, teröristlerin kara kışı olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 03:14 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Rize’de ve Trabzon’da düzenlenen toplu açılış törenlerinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un ‘evet diyenleri izmir’den denize dökeriz’ sözlerine büyük tepki gösterdi. Bu sözler için CHP lideri Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Çıkmış ne diyor, ‘Bir gece kalkar, ertesi gün muhtarlıkları kapatır’ diyor. Dürüst ol be. Muhtarlık kararnameyle kurulmuş bir makam değildir. Muhtarlar Anayasa teminatı altında kanunla seçilirler. Ama bu adam ne Anayasayı bilir, ne kanunları bilir, ne şu 18 maddeyi okumuş maalesef. Fakat ana muhalefetin başında böyle birinin olması da bizim için iyi, onu da söyleyeyim. Çünkü anında millet dersini veriyor.
DENGEYİ KAYBETTİLER

Milletin ademe mahkum ettiği birtakım eski siyasetçiler son nefeslerini ‘hayır’ propogandası için harcıyorlar. Sandığın rengi belli oldukça iyice dengeyi kaybettiler. İçlerinde ne kadar nefret, kin varsa ortaya döküyorlar. Ana muhalefetin bir milletvekili çıkmış, ‘evet’ diyenleri İzmir’de denize dökmekten bahsediyor. Bu ne terbiyesizliktir. Haddini bil. Sen kimsin? Denize dökermiş, terbiyesize bak ya. Yahu sen gerizekalı mısın? Sen kiminle aşık atıyorsun?

AĞZININ PAYINI VER
Biz bu tipleri denize falan dökmeyeceğiz. Biz bunları inşallah siyaset müzesine koyacağız. Bunlar ibretlik, türlerinin son örneği. Sen kimi nereden denize döküyorsun? Sana adım attırmazlar, sen bu milleti ne zannediyorsun?

Sen ne biçim Genel Başkansın, sen bu milletvekiline, şu lafları ettikten sonra kalkıp da ağzının payını nasıl vermezsin? Hani demokrasi? Bu milletin oylarıyla iktidara gelmiş, 14 yıldır bu milletin desteğini alan bir siyasi harekete sen bunu nasıl söylersin? Sen önce milletvekillerine hesap sor.

VARSA DOSYA AÇIKLA

16 Nisan’da millet gereken cevabı verecek, 15 Temmuz’da meydanlardan kaçanlar kalkıp da bu milleti denize dökecek mecali bulamayacak. Bir başkası, güya tecrübeli siyasetçi, peygamberlere hakaret ediyor. Ey Baykal yazıklar olsun sana. Genel Başkanları da 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ diyecek, elinde dosyalar varmış. Varsa dosya açıkla, 16 Nisan’dan sonra sana bir faydası olmaz, şimdi açıkla.



KABUSU YAŞAYACAKLAR

Ama işi gücü yalan. Ama senin de mumun yatsıya kadar yanacak. Sandık demek bunlar için kabus. Kaçış yok bu kabusu yaşayacaklar. Onların kabusu, benim milletin bayramıdır. Bunların da ne millete ne ülkeye ne kendilerine bir faydası olur. Bizim bu kriz heveslilerine harcayacak tek bir saniyemiz yok. Bizim ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonlarına taşımak gibi bir derdimiz ve gayemiz var. Bunun için halk oylamasında tarihi bir oy oranıyla ülkemizde değişimin ve yeniliğin kapılarını ardına kadar açacağımıza inanıyorum.

DİLİMİZİ DE ÖĞRENDİLER

Yurt dışındaki bazı gazeteler Türkçe manşetler atıyor. Türkçe manşet ata ata dilimizi de bayağı öğrendiler. Ne yaparlarsa, ne kadar çirkefleşirse çirkefleşsinler nafile... Milletimiz onlara cevabını demokrasiye uygun şekilde sandıklarda verecek.

Fırat Kalkanı’nın devamı gelecek

Fırat Kalkanı’nın birinci etabının bittiğini belirten Erdoğan, “Devamı gelecek, yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz. Suriye’de El Bab’ın da teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı’nın birinci etabını sona erdirdik. Şu anda bitti. Bundan sonra da olacaktır. Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine, PKK’sıyla, YPG’siyle, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar, Allah’ın izniyle Türkiye’nin ve Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır. Biz terör örgütleri üzerinden kurulan oyunu bozacağız” dedi.


Nazizmin torunlarına cevabı verin

“Rize böyle sağlam durduğu müddetçe evelallah kimse bu aziz vatanın namusuna, mahremine el uzatamayacaktır” diyen Erdoğan, “Artık şunu bütün dünya biliyor, bu milletin iradesine gem vurulmaz. Bu kararlılıkla üç beş Avrupalı faşistin, üç beş kendini bilmezin bu ülkenin onurunu, gururunu incitmesine asla rıza göstermeyiz. Batı’da bazı liderler istisna sizler Türk milletini sindiremeyeceksiniz ve Avrupa’da oy kullanan kardeşlerimizi ne kadar engellerseniz engelleyin, Avrupa’da bile sandıkları Allah’ın izniyle oradaki kardeşlerimiz patlatacaklar” ifadesini kullandı. Erdoğan, “Sandıkları patlacaksınız. Şu ana kadar Avrupa’da 520 bin kardeşimiz oyunu kullandı. Daha fazla olsun ve sandıklardan evetle, inşallah bu faşist baskıları uygulayan bu Nazizmin torunlarına cevabı verin diyorum” dedi.

Biz ölümü korkutmuş bir nesiliz

Erdoğan, İsviçre Parlamentosu önünde açılan bir pankartta kendisinin şakağına silah dayatılmış fotoğrafı anımsatARKA, “Vah dangalaklar vah! Siz kim oluyorsunuz? Biz ölümü korkutmuş bir nesiliz. Biz kefenlerimizi giyerek bu yola çıktık. Biz gökten zembille inerek gelmedik buralara. 40 yıllık siyasi hayatımızda mücadeleyle geldik. Silahlarla sandıklardan çıkmadık. Biz bu milletin iradesiyle sandıklardan çıktık, öyle geldik. Ama ne yazık ki Avrupa’daki bazı liderler ne yazık ki orada terör örgütlerini besliyor. İsviçre’de sosyalist parti, oradaki terör örgütleriyle beraber İsviçre polisinin korumasında bu gösterileri yapıyor. Gün ola harman ola” dedi.

SP’nin başındaki bazı takım da 'hayır' diyor

Şu anda 16 Nisan’da yapılacak referanduma ‘hayır’ diyecek olanların kimler olduğunu anlatan Erdoğan, “Birincisi, Kandil Dağı’nda PKK’nın önderleri var ya, onlar ‘hayır’ diyor, İmralı’daki ‘hayır’ diyor, Pensilvanya’daki o alçak ‘hayır’ diyor, Batı’daki o faşist bazı yönetimler de ‘hayır’ diyor. Hatta onların milletvekilleri ellerine ‘hayır’ yazmışlar, öyle dolaşıyorlar. Medya organlarıyla ‘hayır’ diyorlar. Ülkemde de kimlerin ‘hayır’ dediğini biliyorsunuz. İşte, CHP ‘hayır’ diyor. PKK’nın desteğindeki parti ‘hayır’ diyor. Ne yazık ki Saadet’in başındaki bazı takım da ‘hayır’ diyor. İstemezdim onlar bu hale gelsin. Kadere bak kimler kimlerle yan yana geliyor. Nereden nereye, ne oldum deme ne olacağım de. Hep bunlar imtihan” dedi.


Havalimanının temelini attı

Erdoğan, Rize’nin Pazar ilçesi Yeşilköy köyünde Türkiye’nin deniz dolgusu üzerinde yapılacak ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanının temelini attı. Canlı bağlantı ile temeli atılan havalimanı için Yeşilköy köyünde bekleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile canlı bağlantı kuruldu. Erdoğan, havalimanı inşaatının 2021 yılı sonunda bitireceğini açıkladıktan sonra Rize’nin Pazar İlçesi’ne bağlı Yeşilköy Köyü’ndeki heyetin düğmeye basmasıyla denize ilk dolgu yapılmaya başlandı. 2 milyon yolcuya hitap etmesi beklenen Rize-Artvin havalimanı inşaatı 1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak.Erdoğan ayrıca eğitim, spor, kültür, turizm ve altyapı alanlarında yapımı tamamlanan 81 milyon 814 bin lira tutarındaki 24 projenin açılışını gerçekleştirdi.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#DEAŞ
#FETÖ
#PKK
7 yıl önce