|

Erdoğan: Bu bir ayrım noktasıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Kandil hayır diyor. Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da hayır diyor. Ben Saadet’e gönül vermiş kardeşlerime, BBP’ye gönül veren kardeşlerim, CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum bu ayrım noktasıdır dikkat edin, gelin 16 Nisan’da bu reformu gerçekleştirelim" dedi.

Yeni Şafak
14:05 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:27 - 3/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de açılış töreninde konuştu.

Konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Suudi Arabistan'dan Kuveyt'e kadar onbinlerce turist Rize'nin güzelliklerini görmek için akın ediyor. Son 14 yılda Rize'ye yaptığımız yatırım 13 kattirilyon TL. Çaykur tarafından üreticilerimize 6 kattrilyon lira ödedik.

Rize'de bölümmüş yolların uzunluğunu 132 kilometreye çıkardık. Biz bugüne kadar hep yatırımlarla ve büyük eserlerle konuştuk. Aşk öyle bir şey ki Ferhat nasıl dağları delip Şirin'e ulaştıysa bize de dağları deliyoruz. Millet Şirin biz ise Ferhat.


"Havalimanımızı en geç 2021 sonunda tamamlayacağız"

Rize ve Artvin'e hizmet verecek havalimanının tüm hazırlıkları bitti. Birazdan bismillah deyip temelini atıp inşasına başlıyoruz. TBMM Başkanımız, Ulaştırma Bakanımız, milletvekillerimiz oradalar. Buradan birlikte temel atma törenini izleyeceğiz. Havalimanımızı en geç 2021 sonunda tamamlayacağız. Havalimanı ile birlikte Rize'de turizmde, ticarette yeni bir dönem başlıyor.

İrfan ve hikmet sahibi bir nesil istiyoruz.

Parlamentoyu çocuklarla mı dolduracağız diyorlar, gençlerimize bu şekilde yaklaşım hakarettir.

Fatih'in torunları onun izinden giderek niçin parlamentoya girmesin. Dinamik bir parlamento istiyoruz, bunu başarmaya var mıyız? Karadeniz'in öncelikle de Rize özgürlüğün bağımsızlığın kıymetini çok iyi bilir...

Rize mücadeleyi bırakmadığı sürece hiç kimse bu vatanı bölemeyecek, sizlerin desteğiyle hainlerin tuzaklarını başlarına geçirmeye devam edeceğiz.

Sizler Türk milletini sindiremeyeceksiniz. Faşizmi uygulayanların torunlarına gerekli cevabı verin.

Hepsi tek millet oldu

Biz silahlarla sandıklardan çıkmadık. Milletin iradesiyle sandıktan çıktık. AB üyesi ülkeler hristiyanı, ateisti hepsi Vatikan'a gidiyorlar bu çok manidar, bakın hepsi tek millet oldu. Türkiye'yi AB almamak için ellerinden gelni yapıyorlar.

"FETÖ'cü sapkınların ne tür ihanet içinde oldukları anlaşılıyor"

Davalar görülmeye başladıkça FETÖ'cü sapkınların ne tür ihanet içinde oldukları anlaşılıyor.

"Gerekirse referanduma da gideriz"

İdam kararı, Parlamento'dan geçerse onaylarım. Gerekirse referanduma da gideriz

AB idama sıcak bakmaz diyorlar. George, Hans ne derse desin ben Ahmet, Mehmet Ayşe ne der ona bakarım. Allah ne der ona bakarım.

Kılıçdaroğlu kaçıyordu...

Havalimanında milletimle beraber oldum ama Kılıçdaroğlu kaçıyordu. 7 Ağustos'ta da Kılıçdaroğlu gelmeyecekti aslında, son gün baskılara dayanamayıp geldi, bunlarda yürek yok.

Ömer Halisdemir'den 30 kurşun çıktı, FETÖ'cü Tuğgeneral öldürüldü. Ama o şehit oldu.

Böyle bir hainliği ancak aklını, namusunu ve imanını Pensilvanya'daki o şarlatana satmış mankurtlar yapar, şimdi utanmadan işledikleri cinayetleri inkar ediyorlar.

"Bu bir ayrım noktasıdır"

Kandil'de PKK'nın önderleri İmralı, Pensilvanya'daki alçak batı'daki Faşist yönetmler hayır diyor. Milletvekilleri ellerine hayır yazmışlar.

Kandil hayır diyor. Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da hayır diyor. Ben Saadet’e gönül vermiş kardeşlerime, BBP’ye gönül veren kardeşlerim, CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum bu ayrım noktasıdır dikkat edin, gelin 16 Nisan’da bu reformu gerçekleştirelim

12 Eylül askeri darbesine Hayır diyenler bugün evet demeli.

2007'de yüzde 83 tarihi oy oranıyla bizi Cumhurbaşkanı seçtirmek istemeyen karanlık odaklara ders verdiniz. Merhum Menderes ve arkadaşlarının 1950'de yeter söz milletin diyerek başlattığı demokrasi mücadelesini 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı sistemiyle taçlandıracağız.

Bunlar nerede bu ülkede faydalı bir adım atarsınız karşınıza dikilirler çünkü bunların ülkenin hayrına bir dikili ağacı yok. Özal'a sivil diktatör dediler şimdide aynısını bana söylüyorlar.

Zaman değişse de yalanlar iftiralar değişmiyor.

"Elinde dosya varsa açıkla. 16 Nisan'dan sonra işine yaramaz"

CHP'li vekil 'Denize dökeriz' diyor haddini bil ! Bu ne terbiyesizlik.

16 Nisan'da benim milletim bunlara cevabını verecek.

Sen kimi denize döküyorsun sana adım attırmazlar...

15 Temmuz kontrollü darbeymiş. Elinde dosya varsa açıkla. 16 Nisan'dan sonra işine yaramaz. Şimdi açıkla.


#Rize
#Recep Tayyip Erdoğan
#Toplu açılış töreni
7 yıl önce