|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni harekatlar olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine yönelik yeni operasyonların sinyalini verdi. Erdoğan "Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabını sona erdirdik. Şu anda bitti. Bundan sonra da olacaktır. Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz" dedi.

Yeni Şafak
17:34 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:51 - 3/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da konuştu.
​Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'daki toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Sağlıkta Trabzon'a 24 yeni tesis kazandırmıştık, şimdi sıra proje çalışmaları süren şehir hastanesine geldi.

"Adımlar atmaya devam edeceğiz"

Modern bir ülke böyle olur. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu günlere bak.

Eğitimde, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide gıda ve tarımda birçok adımlar atıyoruz, atmaya devam edeceğiz.

"16 Nisan bir devrimdir"
16 Nisan, bizim için bir devrimdir. Ayağımızdaki prangalardan kurtulmak istiyoruz, mesele bu.

Terör örgütlerine kan kusturduk. Silahlı Kuvvetlerimizle, polisimizle, korucularımızla çok büyük bir mücadele veriyoruz. Suriye'de 3000'e yakın DEAŞ'lı terörist öldürüldü.
"İdamı onaylarım"

Şu anda 16 Nisan aynı zamanda şehitlerimizin katilleri için bir ferman yazılacağı gündür. Sayın Bahçeli zaten hükmü vermişti ve Yıldırım'ın yaklaşımını da biliyorum. 16 Nisan'dan sonra parlamentoya idam teklifi geldiğinde ve TBMM'den geçtiğinde ben bunu onaylarım.

"Milletimizle oradaydık"

Biz hangi istiklal marşı ile terbiye edildik. F-16'lar bombalarını yağdırırken benim gençlerim kaçıp gitti mi? Tanklar üzerine gelirken, kaçıp gittiler mi? Fakat duydum ki, ben Yeşilköy'e henüz gelmeden, Kılıçdaroğlu oraya gelmiş ve oradan başka yere geçmiş. Biz milletimizle oradaydık. Başımızdan helikopterler, uçaklar geçiyordu.

Ne olursa olsun, 16 Nisan bir yol ayrımıdır.

Saadet Partisi'nin başındaki birileri de 'hayır' diyor. Kadere bak, kimler kimlerle yan yana geliyor. Onlar 'hayır' dedi diye biz duracak mıyız? Şu anda çılgın projelerden biri 18 Mart Çanakkale Köprüsü'ydü.

"Türkiye mezardan çıkıyor"

Birilerinin iddia ettiği gibi Türkiye kuşatılmıyor. Türkiye, kefenini yırtarak gömülmeye çalışıldığı mezardan çıkıyor.

Yeni harekat sinyali

Suriye'de El Bab'ın da teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabını sona erdirdik. Şu anda bitti. Bundan sonra da olacaktır. Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine, PKK'sıyla, YPG'siyle DEAŞ'ıyla FETÖ'süyle çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar, Allah'ın izniyle Türkiye'nin ve Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır.

Yarım asırdır bekletiliyoruz

Siz bakmayın terör örgütlerinin kimi Avrupa ülkelerini arkalarına alıp efelenmeye başlamalarına. Türkiye güçlü olduğu, kararlı bir şekilde yoluna devam ettiği sürece Avrupa ülkelerinin de böyle devam etme şansı yoktur. Zor, oyunu bozar. Biz, terör örgütleri üzerinden kurulan bu oyunu, zorla da olsa bozacağız.

"Bu yalan makinesi"

Bir CHP Milletvekili çıkmış mikrofona '16 Nisan'da 'Evet' çıkarsa bunları İzmir'e kadar kovalayıp denize dökeceğiz' diyor. Bunu diyen de Konya milletvekili. Yahu sen geri zekalı mısın? Sen kiminle aşık atıyorsun ya? Genel başkanları da çıkmış 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyor. Ey Kılıçdaroğlu, madem elinde belgeler var çık bunları açıkla. 16 Nisan'dan sonraya kalırsa geç kalırsın. Ama bu onur meselesi. Çünkü bu yalan makinesi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Trabzon
#STK
7 yıl önce