|

Bağrımızda beslenen yılanlar

Genelkurmay Başkanlığı, darbe girişimiyle ilgili MİT’ten bilgi doğrultusunda gerekli emir ve ikazların yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Bağrımızda beslediğimiz yılanlara alanda layık oldukları cevap verilmiştir” denildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:43 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yapılan açıklamada, cunta heveslisi çete mensubu teröristlerin girişimlerinin yurt genelinde tam anlamıyla bastırıldığı belirtildi.



Darbe girişimini yapmaya kalkışanların TSK mensuplarıyla hiçbir alakalarının olmadığı vurgulanan açıklamada, MİT tarafından 15 Temmuz Cuma günü saat 16.00 civarında verilen bilginin Genelkurmay Karargahı'nda değerlendirildiği belirtildi. Böylelikle alınan bilgi doğrultusunda “bu alçak ve sefil girişime” karşı ilgili ve sorumlu makamlara gerekli ikaz ve emirlerin anında ve en geniş şekliyle iletildiği vurgulandı.



TSK'DAN DEĞİLLER


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a, ihanet belgesi sözde bildirinin imzalanması yönünde tehdit ve zorlamada bulunduğu belirtilen açıklamada, “Hainlerin bu talepleri Genelkurmay Başkanı tarafından hakaret içeren ifadelerle, hiddetle ve kesinlikle reddedilmiştir” ifadesi yer aldı. Bu hainlerin, TSK personelinin ezici çoğunluğuyla bir alakasının olmadığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:



TERÖRİST HAİNLER


“Bu kapsamda yüksek siyasi liderlik, TSK'nın gerçek evlatlarının ve kahraman emniyet mensuplarımızın anında verdiği tepki ve asil milletimizin engin bir anlayış ve kahramanca karşı koymasıyla içimizde urlaşan cunta heveslisi illegal çete mensubu terörist hainler (FETÖ) ile kahramanca mücadele edilerek, bağrımızda beslediğimiz yılanlara alanda layık oldukları cevap verilmiştir.



MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ


Bu zilleti ve rezaleti yaşatan alçaklar en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. TSK, tüm personeliyle demokratik hukuk sistemi içerisinde devletimizin ve yüce milletimizin emrinde, görevinin başındadır. Zafer, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, asil milletimizin yüksek değer ve hedeflerine inananlarındır.”


#Genelkurmay
#Fetullahçı Terör Örgütü
#TSK
8 yıl önce