|

Bacanak FETÖ’cü çıktı

MİT’e ait yardım TIR’larını durduran Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun avukatı Sönmez Ahi’nin, FETÖ’nün hizmetkarlığını yaptığı belirlenen Avukat Atilla Tarık Çilekçi’yle bacanak olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:09 - 20/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

MİT'e ait yardım TIR'larını durduran Hamza Celepoğlu'nun avukatlığını yapan Sönmez Ahi'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantıları deşifre olmaya devam ediyor. Can Dündar'a ait villayı fiyatının çok üstünde ortağının satın almasını sağlayan Sönmez Ahi ile birlikte gözaltına alınan bacanağı Atilla Tarık Çilekçi FETÖ'cü çıktı. Celepoğlu'nun avukatı Sönmez Ahi'nin avukat Atilla Tarık Çilekçi ve gözaltındaki diğer avukat Faruk Öksüz üzerinden FETÖ ile irtibat kurduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Yapılan incelemelerde Atilla Tarık Çilekçi'nin isminin eski özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aksoy'la yan yana gelmesi dikkat çekti.



KRİTİK SAVCIYLA YETİŞTİ


Dönemin özel yetkili savcılarından Hüseyin Aksoy ile birlikte FETÖ evlerinde yetiştikleri, finansmanın ise FETÖ tarafından karşılandığı belirlendi. İkilinin lise yıllarında İstanbul Altunizade'de bulunan FEM Dershanesi'nde FETÖ Lideri Fetullah Gülen'in yanında kalarak hizmet ettikleri, Çilekçi'nin isminin ilk etapta 'Zühtü' iken 'Ömer' olarak çağrıldığı kaydedildi. Çilekçi'nin FETÖ'ye bağlı Fatih Üniversitesi'nde dersler verdiği de belirlendi. Dershanede öğretmenlik yaptığı yıllarda çok sayıda bürokrat ve iş adamının çocuklarıyla ilgilenen Çilekçi'nin köklü ailelerle bu sayede tanıştığı belirlendi.



AKADEMİK BAĞI KURDU


FETÖ'nün güdümünde olan Adalet ve Hukuk Derneği'nin kurulmasında da öncü isimlerden biri olduğu öğrenilen Çilekçi'nin dernek faaliyetleri kapsamında çok sayıda bilirkişi ve profesörü yurt dışı gezisine götürerek örgütün akademik dünyayla da irtibatını sağlayan isimlerden sadece birisi olduğu tespit edildi.


#mit tırları
#Tuğgeneral Hamza Celepoğlu
#fetö
8 yıl önce