Ayçiçeği kimliğini açıkladı

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:003/08/2018, Cuma
G: 3/08/2018, Cuma
Yeni Şafak
Turan Ababey
Turan Ababey

Karşı Gazetesi'nin sahibi Turan Ababey, gizli tanık Ayçiçeği’nin kendisi olduğunu açıkladı. Ababey, beyanlarını açık kimliğiyle ulusal kanallarda da tekrar ettiğini söyledi.

FETÖ'nün 17-25 Aralık yargısal darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan kapatılan Karşı gazetesinin sahibi Turan Ababey ve 10 çalışanına yönelik iddianamede, sanık Ababey'in, gizli tanık "Ayçiçeği"nin kendisi olduğunu beyan ettiği ortaya çıktı. İstanbul Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, "Her terör örgütlenmesi gibi FETÖ de televizyon, gazete, matbaa, haber ajansı, internet siteleri gibi medya organlarını örgütün amacına uygun şekilde kullanmıştır. Karşı gazetesi, gazetenin internet sitesi veya sosyal medya hesabında yoğun şekilde bu algı ve propaganda faaliyetleri yapılmış, böylece örgütün amacı doğrultusunda toplumda bilgi kirliliği ve kamuoyu oluşturmuştur" denildi.

BELGELER ÇİKOLATA İÇİNDE GELDİ

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan gizli tanık "Ayçiçeği"nin şu ifadelerine yer verildi: "Haberlerin bazıları TUSKON'un danışman firmasından gönderilen çiçeklerin saksısına CD şeklinde saklanarak geliyordu. Bazen de çikolataların içerisinde CD'ler gönderiliyordu.” İddianamede, Ababey'in savcılığa sunduğu dilekçeyle gizli tanık "Ayçiçeği"nin kendisi olduğunu belirterek, bu beyanlarını açık kimliğiyle ulusal kanallarda tekrar ettiğini ve bu nedenle gizli tanık olmak istemediğini anlattığı aktarıldı.

#Ayçiçeği
#Turan Ababey

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.