Avukatlar imamı hücreden çıktı!

Şahin Şen
04:006/11/2018, Salı
G: 6/11/2018, Salı
Yeni Şafak
“Samsun Bölge Avukatlar İmamı” Sezayi Can yakalandı.
“Samsun Bölge Avukatlar İmamı” Sezayi Can yakalandı.

Samsun’da FETÖ soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda örgütün “Samsun Bölge Avukatlar İmamı” Sezayi Can yakalandı. Saklandığı hücre evinde gözaltına alınan zanlının 34 bin 371 kez ByLock girişi tespit edildi.

Samsun’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün “Samsun Bölge Avukatlar İmamı” olduğu öne sürülen zanlı hücre evinde yakalandı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aranan, 2011 yılından itibaren örgütün “Samsun Bölge Avukatlar İmamı” olduğu iddia edilen Sezayi Can’nın yakalanması için çalışma başlatıldı.

4 BYLOCK PROGRAMI KULLANMIŞ!

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile istihbarat birimlerince yürütülen çalışmanın ardından ekipler, Atakum ilçesi Büyükoyumca Mahallesi’ndeki hücre evine operasyon düzenledi. Zanlı gözaltına alındı. Telefonunda 4 ByLock programı tespit edilen zanlının ByLock’a 34 bin 371 kez giriş yaptığı belirlendi.


İFADELERİ DEĞİŞTİRİN TALİMATI

Uzun süredir polis ekiplerince aranan Sezayi Can’ın müdür olduğu Sakarya Özel Eğitim okullarının KHK ile kapatılmasından sonra gaybubet evine gizlendiği tespit edildi. FETÖ’nün bankası Bank Asya’da çok sayıda artırım hesabı bulunan Sezayi Can’ın hükumete yönelik düzenlenen 17-25 Aralık operasyonlarının başarısız olmasından sonra gözaltına alınan örgüt mensuplarının davalarını takip etmesi çok sayıdaki avukatı görevlendirdiği belirlendi.

  • Kamera ağı kurmuş!
  • Zanlının gaybubet evinin etrafına kurdurduğu 32 güvenlik kamerasını evindeki televizyona bağladığı ve çevreyi izleyerek polis baskınlarına karşı önlem aldığı ortaya çıktı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri savcılıkça salıverildi, mahkemeye çıkarılan şüphelilerden biri tutuklandı, 7’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
#Sezayi Can
#FETÖ
#Samsun

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.