Avrupa ve BM üç maymunu oynuyor

Yeni Şafak
Fatih Özer
04:002/08/2016, Salı
G: 1/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı himayesinde kurulan İslam Dünyası STK’ları Birliği ve MUSİAD, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı İslam dünyasının Türkiye’nin yanında yer aldığını belirtti. Avrupa kamuoyunun ve Birleşmiş Milletler'in her zaman olduğu gibi çifte standartla üç maymunu oynadıkları vurgulandı.

15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine tepkiler devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde kurulan ve 63 İslam Ülkesi'nden 312 Sivil Toplum kuruşunun üye olduğu İslam Dünyası STK'ları Birliği ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD) ortak basın toplantısı düzenledi. Gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü bozmak adına alçakça ve haince planladıklarını söyleyen, Dünya Müslüman Âlimleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadağı, “FETÖ'cü hainler tarafından Türkiye'de yapılmak istenen darbe girişimine karşı Doğudan Batıya, bütün Müslümanlar darbe girişiminin başarısız olması için dua etti” dedi.



BERTARAF EDİLMESİ NİMETTİR


Filistinli, Suriyeli, Mısırlı, Iraklı kardeşlerimiz için Türk halkının darbe girişimini engellemesinin bir nimet olduğunu belirten Dünya Müslüman Âlimleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadağı, “Bugün büyük bir mutluluk ve şükür içindeyim. Darbe girişiminin bertaraf edilmesi âleme bir nimet olmuştur. Türkiye Müslümanların kıblesi olmuştur. Türkiye dünya mazlumlarının duaları ve şükür secdeleriyle korunmaktadır. Türk halkı ve hükümeti mazlumların yanında duran bir devletti. Biz bu halkla gurur duyuyoruz. Tarih boyunca yaptıklarıyla Müslümanlara örnek oldular. Darbe girişimindeki şehitler Firdevs cennetinde peygamberlerle oturacaklardır” şeklinde konuştu.



ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR


Suriye'de yapılan katliamların aynısın Türkiye'de yapılmak istendiğini söyleyen, “İslam Dünyası STK'ları Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt, “Maksatlarına ulaşabilmek için her türlü kumpas ve yalanı doğru kabul ettiler. Birlik ve beraberliğimizi bozmak için planlı tahribatlar yaptılar. Dini kullanarak vatanımıza kast etmeye çalıştılar. FETÖ tarafından 40 yıldır hazırlanan plan milletin iradesi ve vatan aşkıyla birkaç saat içerisinde hezimete uğratıldı” dedi. Başta Birleşmiş Milletler ve Avrupa kamuoyunun gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine her zamanki gibi çifte standartla birlikte üç maymunu oynadıklarını belirten Kurt, “Uluslararası kamuoyu ülkemizde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine her zamanki gibi yine duyarsız kaldı” diye konuştu.



İDAM CEZASI GERİ GETİRİLMELİ


15 Temmuz darbe girişiminin ardından tek vücut olan Türk halkının darbecilere karşı mücadele verdiğini söyleyen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Av. Hamza Akbulut,” Milletimiz hain teşebbüsün birilerinin eliyle gerçekleştirildiğini ve darbe girişiminin ardında yatan dış güçlerin olduğunun farkındadır. Ülkemizde uzun yıllardan beri idam cezası uygulanmamaktadır. Bu tür hareketliliğin bir daha olmaması ve verilecek cezaların caydırıcı olması idam cezası tekrardan Türkiye'de uygulanmalıdır" ifadelerini kullandı.




#İslam Dünyası
#MUSİAD
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.