|

Avrupa ağzıyla konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hükümetin 15 Temmuz darbe girişimine karşı attığı adımları eleştirirken Avrupalı siyasetçilerin dilini kullandı. Kılıçdaroğlu, 1980 askeri müdahalesinden daha ağır şartların yaşandığını savundu.

Yeni Şafak
13:59 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 16:24 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu hükümetin 15 Temmuz darbe girişimine karşı attığı adımları eleştirirken tepki çeken ifadeler kullandı. 1980 askeri müdahalesinden daha ağır şartların yaşandığını savunan Kılıçdaroğlu, Avrupalı siyasetçilerin Türkiye'ye yönelik kullandıkları eleştiri dilini kullandı.



Türkiye'de hukukun olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, " 12 Eylül koşullarından daha ağır koşulları yaşıyoruz. 1 milyonu aşkın mağdur yarattılar" dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin planlı, programlı ve bilinçli bir şekilde bir darbe sürecinin içine

sokulduğunu savundu.



Kılıçdaroğlu, son 3 yıldır terör örgütleri FETÖ ve PKK ile ittifak halinde olan Cumhuriyet gezetesini savundu. Gezi kalkışmasını açıktan destekleyen gazete, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz ihanet girişimlerinin de önemli aktörlerinden birisi haline gelen gazetenin yayınlarını müdafaa eden Kılıçdaroğlu'nun eleştirileri Avrupalı siyasetçilerin Türkiye'ye karşı tavrını hatırlattı.







#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
8 yıl önce