|

Atatürk’ün doğduğu ev doğru

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Selanik Belediye Başkanı'nın Atatürk’ün doğduğu evle ilgili açıklamasını, tercüme hatası ya da turist çekme girişimi olarak niteledi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/02/2015 Pazar
Güncelleme: 21:51 - 7/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, “Atatürk’ümüzün doğduğu eve ilişkin tartışmaları ilgiyle izliyorum. Atamızın doğduğu ev, şu anda müze olan, Başkonsolosluk’a bitişik evdir” dedi. Uras, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris’in “Langada bölgesinde Atatürk’ün gerçekten doğduğu ev bulundu. O ev çevresinde düzenlemeler yapıyoruz” sözlerini değerlendirdi.


İLGİYLE İZLİYORUM

“Atatürk’ümüzün doğduğu eve ilişkin tartışmaları ilgiyle izliyorum. Atamızın doğduğu ev, şu anda müze olan, Başkonsolosluk’a bitişik evdir” diyen Uras, Butaris’in sözlerinin “tercüme hatası” nedeniyle yanlış aktarıldığını belirtti. Uras, Butaris’in “Annesinin doğduğu ev” diyeceğine “Atatürk’ün doğduğu ev demiş” olabileceğini kaydetti. 


HEDİYE EDİLMİŞTİ

Uras, açıklamaların, turist çekmeye yönelik bir girişim de olabileceğine dikkati çekerken, şunları söyledi: “Selanik’teki ev, Atamız hayattayken hediye edilmiştir. Burada doğduğu konusunda en ufak bir tereddüt yoktur.”

#atatürk
#selanik
#kerim uras
10 yıl önce