|

ATAK’la vurun

Paralel teröristlerin, ihanet gecesi Ankara'yı bombalamak için milli helikopter ATAK'ı da kullanmak istediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 21/07/2016 الخميس
Güncelleme: 02:23 - 21/07/2016 الخميس
Yeni Şafak

FETÖ'cü kalkışmanın gerçekleştiği gece Malatya 2. Kara Havacılık Alayı'ndan ATAK helikopterinin de getirildiği ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ATAK helikopteri pilotu Yüzbaşı Memduh Karagöl'ün ifadesine ulaşıldı. Havadaki FETÖ terörünü anlatan Karagöl, ihanet gecesine ilişkin özetle şunları söyledi: “15 Temmuz günü Ankara Kara Havacılık Komutanlığı'ndan Binbaşı Akif öğle saatlerinde aradı. ATAK helikopterlerinden iki tanesini teslim edilmesine yönelik emni Kara Net sistemi üzerinden gönderdiğini söyledi. Emri imzalaması gereken kişinin Tümgeneral Hakan Atınç olması gerekirken imza Kara Havacılık Kurmay Başkanı Kurmay Yarbay Mehmet Şahin'e aitti. Cumartesi sabahı gitmenin daha uygun olacağını söyledim. Israr ettiler, bunun üzerine saat 16.30'da birliğimizdeki 3 helikopterden 2'si hareket etti."



HAVADA TELSİZİ ANONSU


“Ankara'da helikopteri Güvercinlik yerine Temelli'ye indirmemiz gerektiği yönünde emir geldi ve saat 21.00 sıralarında Temelli'ye iniş yaptık. Saat 22.00 sıralarında İstanbul'da köprülerin kapatıldığı görünce olağanüstü bir durum olduğunu anladım. Yarbay Hakan Erol, Akıncı Hava Üssü'ne gitmemiz gerektiğini söyledi. Biz bu duruma itiraz edince 'Güvercinliğe bakalım oradan da Akıncı'ya geçeriz' dedi. 23.00'te motor çalıştırdık. Başkent Üniversitesi'ne yaklaştığımız esnada üzerimizden çok yakın bir mesafeden jet geçti, aniden alçaldık. Hava İkmal Komutanlığı üzerinde telsiz konuşmalarını duymaya başladık. O esnada sesinden tanıdığım Yarbay Özcan Karacan, havadaki diğer unsurlara 'onların aracına kobra demeyin, akrep deyin. Polisin akrebini vurun, polisleri vurun' şeklinde talimat verince ben şok oldum. Yine sesinden tanıdığım Skosky helikopter pilotu Yarbay Halil Gür'ün, 'Beştepe ve Beytepe civarındaki polisleri vurun. Süngü-01 kim, kim bunlar? Onları da vurun' diye anons ettiğini duyduk."



Silahla tehdit


ATAK pilotu Memduh Karagöl, 15 Temmuz gecesini şöyle anlattı: "Güvencinlik'e gittik. Ortam çok farklıydı. 3 yakıt tanker apronda bekliyordu. Teknisyen ve pilotlar oradaydı. Yarbay Erdal Başlar (KKK Atak projesi subayı) beni apronda karşıladı. 'Hoşgeldiniz, hemen helikopterinize silah yükleyin' deyince sinirlendim; 'ne mühimmat yüklemesi, kim kime vuruyor, bir şeyden haberim yok' dedim. Teknisyen ve pilot arkadaşlarıma 'hiç kimse ayrılmasın, hiçbir şey yapmayın, silah yüklemeyin' dedim. Tabur Komutanı Yarbay Murat Bolat'ın odasının ışığının yandığı görünce oraya gittim. Ne oluyor bitiyor?' diye sorduğumda bana sıkıyönetim ilan edildiğini söyledi. 'Genelkurmay Başkanımızın emri veya haberi var mı' diye sorduğumda, 2 bin sayfalık bir emrin olduğunu, 'istersen ilk sayfasının fotoğrafı var' deyince, fotoğrafa bakmak için yanına geldim, anlaşılmaz yazılar gösterdi. Bana 'bundan sonra size verilen bütün emirleri yapacaksınız, yapmazsanız bunun gereğini size yaparım' dedi. Ama bunu söylerken de palaskasındaki silahını düzelterek tehdit etti."



#ATAK
#Darbe
#FETÖ
#Memduh Karagöl
٪d سنوات قبل