|

Askeri Casusluk savcıları gözaltında

Silahlı Fetullahçı Terör Örgütü'nün kanlı darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınarak, haklarında gözaltı kararı çıkarılan yargı mensupları arasında, İzmir'deki Askeri Casusluk davalarının hakim ve savcılar da var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:28 - 19/07/2016 Salı
Yeni Şafak

HSYK tarafından FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, açığa alınan ve haklarında gözaltı kararı çıkarılan yargı mensupları arasında, İzmir'deki “Askeri Casusluk Davası”na bakan hakim ve savcıları da yer aldı.



357 TUTUKLAMA VERDİ


Gözaltı kararı çıkarılanlar arasında bulunan Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç, FETÖ/PDY örgütünün yönlendirmesiyle bazı asker ve bürokratların tasfiyesi amacıyla içinde muvazzaf askerlerin de yer aldığı 357 sanık hakkında dava açmıştı. Davada tutuklama kararlarını veren hakimler Serdar Ergül ve Cemil Uzun da gözaltı kararı verilenler arasında.



İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ


İddianameyi kabul eden dönemin özel yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Atilla Rahman da gözaltına alındı. “Askeri Casusluk Davası” mahkeme heyetinde yer alan hakimler Dilek Öztürk, İsmail Kurt ve duruşma savcıları Mehmet Sedat Erbaş ile Hüseyin Alaybay da hakkında gözaltı kararı çıkarılanlar arasında bulunuyor.



GÖZALTINA ALINACAKLAR


Hakkında gözaltı kararı verilen diğer savcı ve hakimler şöyle: Dönemin 7. Ağır Ceza Mah. Baş. Menderes Yılmaz, İzmir 8. Ağır Ceza Mah. eski başkanı Cahit Kargılı, İzmir Cum. Başsavcı Vekili Durdu Kavak, eski İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar, eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş. 


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Askeri Casusluk
#HSYK
8 yıl önce