|

Asker botundan demokrasi bekleyen güruh

FETÖ’cü darbe kalkışması, iktidarı ve muhalefetiyle toplumun her kesiminden büyük tepki toplarken darbe kalkışmasına destek niteliğinde açıklamalarda bulunanlar da vardı. FETÖ’cü cunta tarafından yapılan darbe kalkışmasının halk tarafından püskürtülmesi FETÖ’cülerle birlikte bazı gruplarda da hayal kırıklığına neden oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 19:16 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
MESUT ÖZCAN


15 Temmuz gecesi darbecilerin sokaklara çıkan vatandaşlar tarafından püskürtülmesi çoğu kesimde memnuniyet yaratırken, darbenin başarısızlıkla sonuçlanmış olanlar da yok değildi. Darbenin püskürtülmesinden hoşnut olmayan bu kesimler sosyal medya ve üzerinden halka saldırdı ve onları gericilikle itham etti. Vatandaşların üzerine ateş açarak 240 kişinin şehit olmasına ve birçok devlet kurumunun cuntacılarca bombalanmasına aldırış etmeyen bu kesimler cuntacılara kalkan olmaya çalıştı. İstanbul Eczacılar Odası, Mimarlar Odası ve Sol Haber Portalı ile PKK'ya yakın internet sitelerinde sokağa çıkan halk DAEŞ terör örgütü ile özdeşleştirilmeye çalışıldı. Benzer şekilde birçok sosyal medya kullanıcısı da sözde “erleri” savunmak adı altında meydanlara çıkan halkı aşağılamaya çalıştı. Sosyal medyada dolaşan “askerin kafasını kestiler”, “askerlere saldırdılar” benzeri yalan haberlerle halkı katliamcı olarak gösterdiler. Bu kesimler darbecilerin işlediği katliamları, Meclisin ve birçok kurumun bombalanmasını görmezden gelerek sözde “askere sahip çıkıyoruz” bahanesi ile halkı hedef aldılar.



Bütün bu karalama faaliyetleri karşılık bulmayınca bazı aydın ve gazetecilerle ortak dili kullanarak darbenin Erdoğan'ın bir planı olduğunu iddia ettiler. Hatta daha ileri giderek yaşananların bir tiyatro olduğunu savundular.



Benzer şekilde darbe haberini sohbet programında alan Furkan Vakfı Genel Başkanı Aplarslan Kurtul da hem darbeye hem de darbecilere dua ederek darbenin hayırlı olması dileğinde bulundu. Kuytul, bu yetmezmiş gibi darbenin İslam aleminin de hayrına olacağını savundu.



İşte o açıklamalardan bazıları:

İstanbul Eczacılar Odası: 'Terör örgütü zihniyetli bir güruh…'


Yayınladığı bildiride meydanlara çıkarak cuntacılar karşısında tarihi bir direniş sergileyen halkı hedef alan İstanbul Eczacılar Odası, FETÖ'cülere ise toz konduramadı. Eczacılar Odası, bildirisinde hain cuntacılara sahip çıkıldı.



İşte o bildiri;

“Sebep her ne olursa olsun, kimin kirli planı sahneleniyorsa sahnelensin, dün geceden bize kalan utanç ve gözyaşıdır. Demokratik bir hukuk devleti olması gereken ülkemizde, yapılan askeri ve sivil darbe girişimlerini lanetliyoruz.


Bu ülkenin, 20 yaşında, vatandaşlık görevi olarak silah altına alınmış, canı Türkiye Cumhuriyeti Devletine emanet, canımız onların soluğuna emanet evlatlarımızı, eli kanlı terör örgütü zihniyetli bir güruha linç ettirenleri, buradan demokrasi ve kahramanlık devşirenleri lanetliyoruz.



Bu ülkenin askeri, polisi kardeştir. Ve halkı evlatlarına daima sahip çıkmıştır, çıkacaktır. Yaşadığımız bu onursuzluğun ve utancın son olmasını, toplumsal barış ve huzur ortamının bir an önce tesis edilmesini istiyoruz.


Ne şeriat, ne darbe. Tam bağımsız Türkiye.”



Yayınlanan skandal bildiri kısa sürede büyük tepki toplayınca İstanbul Eczacılar Odası yeni bir açıklama yaparak çark etti. Yapılan son açıklamada ise darbe kalkışması kınandı ve darbe kalkışması esnasında cuntacı teröristlerce şehit edilen vatandaşlar için taziye mesajına yer verildi.


Mimarlar Odası: 'Selalar, imamlar…'

FETÖ'cü darbe kalkışması tüm Türkiye'de büyük tepki toplarken, darbe destekçisi mesajları paylaşanlar da oldu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'da Facebook hesabından FETÖ'cülerin askeri darbe girişimine ilişkin destekleyici bir paylaşımda bulundu.


Candan, “Bir darbe! yaşadığımız doğrudur. Tanklar, selalar, imamlar..” yorumunu yaptı. Tezcan Karakuş Candan, bu paylaşımıyla darbecilere karşı okunan ezan ve selalardan rahatsız olduğunu da


ortaya koydu.


Sol Haber Portalı: AKP'liler askere saldırdı

FETÖ'cü darbe girişiminin ardından sokaklara çıkarak darbeyi protesto eden halkı aşağılayan Sol Haber Portalı, darbecilere ise sessiz kaldı. Sol Haber Portalı yaptığı paylaşımda “Darbe girişiminde AKP'lilerin en şiddetli saldırılarından biri Boğaziçi Köprüsü üzerinde yaşandı” paylaşımını yaparak sokaklarda darbeyi protesto eden halkı hedef aldı.


Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul: 'Darbe hayırlara vesile olsun'


FETÖ'cü cuntanın darbe yaptığını haber alan Furkan Vakfı Başkanı darbeyi kutluyor ve hayırlara vesile olması için dua ediyor.


“TSK yönetime el koymuş ve şu anda darbe yapılmış durumda. Bu yapılan darbenin İslami faaliyetlere darbe olmamasını ve İslami faaliyetlerin bundan olumlu yönde etkilenmesini ve Müslümanların hayrına olmasını vesile kılsın…”


FETÖ'nün yandaş kalemleri Emre Uslu başta olmak üzere birçok sosyal medya kullanıcısı da darbecilere övgüde bulundu ve sokaklara çıkan halka kin kustu.


#FETÖ
8 yıl önce