|

ASELSAN’da ByLock operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturmasında ASELSAN’da görev yapan 84 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. 4 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 68 kişi yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2017 الجمعة
Güncelleme: 03:35 - 10/03/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Hakkında gözaltı kararı verilen 30 kişinin halen görevli olduğu öğrenildi.
Hakkında gözaltı kararı verilen 30 kişinin halen görevli olduğu öğrenildi.

ASELSAN soruşturması kapsamında FETÖ şüphelisi 84 kişi için operasyon düğmesine basıldı, 68'i gözaltına alındı. Şüphelilerden 26'sının ByLock kullanıcısı olduğu belirlenirken, bazılarının ise Gülen'in talimatının ardından Bank Asya'ya para yatırdığı ve örgüt adına himmet adı altında para topladığı tespit edildi. 4'ünün üst düzey imam olduğu ortaya çıktı.



68 KİŞİ SORGULANIYOR


Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Gökçe, 84 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, Ankara başta olmak üzere İstanbul, Samsun ve Tekirdağ'da tespit edilen 86 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında mühendis ve uzmanların da bulunduğu 84 kişinin 44'ü Ankara'da, İstanbul ve Samsun'da birer olmak üzere 68 şüpheli gözaltına alındı. 2 kişinin FETÖ'den cezaevinde olduğu, bir kişinin ise kurum tarafından yurt dışında görevlendirildiği için yakalanamadığı öğrenildi. 13 şüphelinin aranmasına ise devam ediliyor.



BANK ASYA'YA TALİMAT İLE PARA YATIRMIŞLAR


Şüphelilerden 30'unun hala ASELSAN çalışanı olduğu, geriye kalanların ise görevden uzaklaştırıldığı veya ihraç edildiği öğrenildi. Şüphelilerden 26'sının FETÖ'nün haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edildi. Şüphelilerin önemli bir kısmının birbirleri ile HTS irtibatlarının bulunduğu ve FETÖ soruşturmalarındaki ifadelerde ismi geçtiği anlaşıldı. Öte yandan bazı şüphelilerin de teröristbaşı Fetullah Gülen'in çağrısının ardından Bank Asya'ya para yatırdığı tespit edildi.



TEPE İLE İRTİBATLI


Türkiye'nin savunma devi ASELSAN'a yapılan operasyonda şüphelilerin arasında KHK ile kapatılan derneklere üye olanların bulunduğu, örgüt toplantılarına katıldıkları ve örgüt adına himmet adı altında para topladıkları tespit edildi. Öte yandan, bazı şüpheli ve eşlerinin örgütün tepe isimleriyle bağlantılı ve irtibatlı oldukları belirlendi.


#ASELSAN
#FETÖ
#Bank Asya
٪d سنوات قبل