|

Ardıç ve ekibine dava

FETÖ karşıtı bazı gazetecilere kumpas kurulmasıyla ve Kartal Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurettin Turan’ın yasa dışı dinlenmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. 45 kişi hakkında açılan FETÖ davasının bir numaralı şüphelisi c oldu. İddianamede iki numaralı şüpheli ise Dündar ile fotoğraflanan eski organize şube müdürü Nazmi Ardıç oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2016 Salı
Güncelleme: 22:55 - 4/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; FETÖ karşıtı bazı gazetecilere kumpas kurulması, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde FETÖ'ye mensup olmayan bazı personelinin sahte zimmet iddialarıyla takip edildikleri ve devlet sırrı kapsamındaki görüşmelerinin dinlenmesi ile Kartal Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurettin Turan'ın görevde olduğu sürede sahte isimle dinlendiği iddialarına ilişkin yürütülen paralel yapı soruşturması tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan 548 sayfalık iddianamede, Fethullah Gülen bir numaralı şüpheli olarak yer aldı. İstanbul eski Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve dönemin İstanbul Organize Şube müdür yardımcısı Ahmet Kalender'in de aralarında bulunduğu 44 polis şüpheli oldu.



CASUSLUK ÖRGÜTÜ


Şüphelilere şu suçlamalar yöneltildi: Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Suç uydurma, Açıklanması gereken gizli bilgileri açıklama, Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme, Göreve ilişkin sırrın açıklanması, Bilişim sisteminin işleyişini engelleme veya bozma, silahlı terör örgütüne üye olma.


İddianamede, paralel medya aleyhine yazı yazan bazı gazeteci ve internet sitesi sahiplerine kumpas kurulduğu, bu kumpasın da Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni firari Ekrem Dumanlı, FETÖ yöneticisi kaçak Taraf yazarı Emre Uslu, ve Today's Zaman eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ile aynı guruptan Abdülkerim Balcı ve Celil Sağır'ın 5 Temmuz 2013'te kurgu niteliğinde bir suç duyurusunda bulunmaları üzerine gerçekleştirildiği anlatıldı.



FETÖ LİDERİ GÜLEN'E TUTUKLAMA TALEBİ


İddianamenin sonuç bölümünde Gülen hakkında farklı mahkemelerden 23 yakalama kararı olduğu biliniyor. Şüpheliler ilerleyen günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. İddianamede hakkında casusluk suçlamasında bulunulan eski polis müdürü Ardıç, geçtiğimiz bir başka casusluk davasından yargılanan Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile görüntülenmişti.



#FETÖ davası
#gazetecilere kumpas
#Nazmi Ardıç
8 yıl önce