|

Anne vatanı kurtaracağım

Kazan'daki direniş sırasında hayatını kaybedenlerden biri de 20 yaşındaki Ömer Takdemir. Takdemir Kasım ayında askere gidecekti.

Yeni Şafak
13:32 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:17 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

O gün darbe olacağı duyumu üzerine koşarak Akıncı Hava Üssü'ne gitti. Şehidin babası Nihat Takdemir, oğlunun ve arkadaşlarının darbecileri durdurmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyip ekliyor: “Oğlum sürekli şehit olmak istiyordu ve istediği gibi bu vatan için şehit oldu.”



Babam bana siper oldu


44 yaşındaki şehit Hasan Yılmaz ise iki çocuk babasıydı ve komutanlık önüne 16 yaşındaki kızı Birgül ile birlikte gitmişti. Yılmaz ilk açılan ateşte hayatını kaybetti. Yaşadığı travmanın etkisinde olan Birgül Yılmaz, “Ben babamı yalnız göndermek istemedim. Bir anda ışıkları kapattılar ve her yer kapkaranlıktı. Biz oraya vatanımızı kurtarmak için gittik. Babam beni arkasına alarak bana siper olmaya çalıştı ve babamı şehit ettiler. Babam yüzüstü düşmüş ve her yeri kandı. Vatan sağ olsun, başka bir şey demiyorum” diyor.





Şimdi olsa yine giderim


15 Temmuz akşamı FETÖ'cü cuntacıların merkez olarak kullandığı Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde darbecilere engel olmaya çalışırken bacağından yaralanan 70 yaşındaki Mustafa Zorova, o gün hain albayın üzerlerine ateş açmak için askerlere emir verdiğini söyledi.



Olay günün anlatan Zorova, “Hiç ortada bir şey yokken Kazan Belediyesinin önünden indiğimiz gibi ama albay, ama binbaşı hiç sormadan 'Bunlar buraya baskına geldi' diye taradılar. Asker değil ama asker atmadı. 'Sen dedene, nasıl silah doğrultursun, hiç mi acıma yok sende?' dedim. Usulca asker dedi ki 'Ne yapalım amca, emir verdiler. Ben vurmasam, o beni vurur' dedi” diyor. Yaşadığı sıkıntılara rağmen bir kez pişmanlık duymadığını vurgulayan Zorova, “Şimdi ayağım iyi olsun, ayağa kalkayım, böyle bir durumu şimdi duyayım yine giderim. Hiç tereddüt etmem vatan ve millet için” diyor.


#15 Temmuz
#Darbe girişimi
8 yıl önce