Anlaşma iptal

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:008/06/2018, Cuma
G: 8/06/2018, Cuma
Yeni Şafak
Yunanistan’a Türkiye’den jet misilleme geldi.
Yunanistan’a Türkiye’den jet misilleme geldi.

FETÖ’cülerin himayesinde ısrar eden Yunanistan’a Türkiye’den jet misilleme geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Atina ile bir süredir yürürlükte olan Geri Kabul Anlaşması’nın durdurulduğunu açıkladı.

Türkiye, terörle mücadelede ortak anlaşmalara ve uluslararası hukuka uymayarak FETÖ’cü teröristleri barındıran ‘müttefiklerine’ karşı harekete geçti. Yunanistan ile 2000 yılında imzalanmış Geri Kabul Anlaşması durduruldu. Sözkonusu anlaşma zaten uzunca bir süredir işlemiyordu. Ancak bu hamleyle Avrupa Birliği’ne net mesaj verilmiş oldu. AB ile Göç Anlaşması da uzunca bir süredir iptal edilmesi çağrılarıyla gündemdeydi.

YENİ ADIMLAR GELEBİLİR

Yunanistan’la geri kabul anlaşmasının durdurulduğunu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çevresi Antalya’da katıldığı ‘Yerel Medya Buluşmaları’ toplantısında duyurdu. Yunanistan’ın, 15 Temmuz darbe girişimine katılan ve Yunanistan’a kaçan darbeci askerlerin tahliye edilmesiyle ilgili sorular üzerine Çavuşoğlu, Yunanistan’a ve Yunan yargıçlarına batıdan çok ciddi baskı olduğunu söyledi ve ekledi: “AB ile bir Göçmen Anlaşması var. Bu uygulanıyor. Bir de Yunanistan ile ikili geri kabul anlaşmamız var. Şu anda o Geri Kabul Anlaşması’nı durdurduk. Son mahkeme kararından sonra da Yunanistan’a yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.”


ASIL MESAJ BATI’YA

Bakan Çavuşoğlu, ‘batı etkisi’ vurgusuyla Yunanistan’dan çok darbecileri koruyan Avrupa ülkelerine açık mesaj verdi. AB ile devam eden Göç Anlaşması, uzunca bir süredir iptal edilme tartışmalarıyla karşı karşıya bulunuyor. Yunanistan ile 2000 yılında imzalanmış ikili Geri Kabul zaten kadük kalmış ve uygulanmayan bir anlaşma. Ancak Türkiye, Yunanistan’a yönelik attığı bu adımla, aslında FETÖ ve PKK/PYD’li teröristlerin koruyucusu olan AB’ye mesaj vermiş oldu. Sözkonusu hamleye ilişkin ilk uyarıyı yaklaşık bir buçuk yıl önce Çavuşoğlu yapmış ve Yunanistan’ın FETÖ’cüleri iade etmemesi halinde ‘Geri Kabul Anlaşmasının iptali de dahil her türlü adımı atacaklarını’ belirtmişti.


Not ettik

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yunanistan’ın darbeci askerlerle ilgili yaklaşımına ilişkin, “Komşuluk hukukuna ve aramızdaki uluslararası hukuka aykırı bu yaklaşımlardan fevkalade rahatsısız. Türkiye, Yunanistan’ın yaptığı bu işleri, aldığı bu tutumu not etmektedir. Bunları Türkiye’nin not ettiğini Yunanistan’ın bilmesinde fayda vardır” dedi. Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde esnaf ziyareti sırasında gazetecilerin sorunlarını cevaplayan Bozdağ, Yunanistan halkının da askeri darbelerin ne demek olduğunu en az Türk halkı kadar biliyor olması gerektiğini kaydetti. Bozdağ, “Türkiye olarak darbeye karışan, darbeci, FETÖ’cü bu kişilerin Türkiye’ye iadesini talep ettik. Aramızdaki hukuk, uluslararası hukuk Yunanistan’ın bu iadeyi yapmasını emrediyor. Burada bir takdir hakkı olmadığı da çok açık, deliller de çok sağlam ama buna rağmen Yunanistan bu iadeyi gerçekleştirmedi. Hatta bazılarına sığınma hakkı veren yaklaşımın içerisine de girdi. Şimdi de bunları korumak, kollamak için başka tedbirler de aldığını görüyoruz. Türkiye, FETÖ’cü teröristlerle mücadele etmekten vazgeçecek değildir. FETÖ terör örgütü ve onların teröristleriyle yurt içinde ve yurt dışında etkin ve kararlı mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

#Yunanistan
#FETÖ
#Geri Kabul Anlaşması

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.