|

Ankara'daki çifte cinayete müebbet

İstanbul’daki öğretmen cinayetinin ardından yakalanan ve tutuklanan Atalay Filiz’in, Ankara’da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova’yı “tasarlayarak öldürdüğü” gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında da tutuklanmasına karar verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2016 جمعہ
Güncelleme: 23:29 - 16/06/2016 جمعرات
Yeni Şafak

Öğretmen Fatma Kayıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesine ilişkin soruşturmada tutuklanan Atalay Filiz'in, Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı 16 Eylül 2013'te “tasarlayarak öldürdüğü” gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında da tutuklanmasına karar verildi. Mahkeme, Filiz'in davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalıp azalmadığı hususunda İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesine sevk edilerek, rapor alınmasını kararlaştırdı.



GEREĞİNİ YAPMAM SÖYLENDİ


Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Filiz, sesli ve görüntülü sistem üzerinden yaptığı savunmada, İstanbul'da da konuyla ilgili uzun uzun ifade verdiğini belirtti. “Kesinlikle tasarlamak falan yok” diyen Filiz, “Elena'nın Rusya için casusluk yaptığı bilgisi bana verildi. Mesajlar aldığım için onları takip edip, bundan emin olmam, bundan emin olursam, gereğini yapmam söylendi. Ben de yaptım” dedi.



ADLİ TIBBA SEVKİ İSTENDİ


Filiz, “Maktullerin aracına cep telefonunu aracın altına yerleştirdim. Bunu bizzat ben yerleştirdim. GSM operatörünün sağladığı bir hizmetten yararlandım. Bir telefonunu kullanarak diğer telefonun nerede sinyal verdiğini tespit edebiliyordum. Bağlantılı diğer telefon bendeydi. Telefon aldıktan sonra hemen yerleştirmedim. Önce iki telefonu birbiriyle irtibatlandırdım. Yaklaşık bir hafta geçtikten sonra Göktuğ'un aracına yerleştirdim" dedi.Sanık avukatı Fatma Vildan Yirmibeşoğlu, müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılması için Adli Tıp Kurumuna sevkini istedi. İddianamede, Atalay Filiz'in, Demirarslan ve Radchikova'yı tasarlayarak öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.



AÇIĞA ALINDI






İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan Atalay Filiz ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan İzmir Cinayet Büro Amiri Vedat Yaylalı, açığa alındı.Sosyal medyanın yanı sıra basında yer alarak kamuoyunun tepkisini toplayan fotoğrafın az sayıda müdür ve amirin bulunduğu anlık mesajlaşma grubundan paylaşıldığı tespit edildi. Fotoğrafın ilk olarak Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yayınlanmasının da soruşturmada ele alındığı ifade edildi.


#Elena Radchikova
#Göktuğ Demirarslan
#Fatma Kayıkçı
8 سال واپس