Amerika'ya ilk Türk otomobili Ford'dan

İstanbul
00:008/02/2008, Cuma
G: 8/02/2008, Cuma
Yeni Şafak
Amerika'ya ilk Türk otomobili Ford'dan
Amerika'ya ilk Türk otomobili Ford'dan

Ford Otosan Genel Müdürü Micheal Flewitt, Ford Otosan'ın ürettiği “Transit Connect” ticari araçlarını 2009 ortalarında Amerika'ya ihraç etmeye başlayacaklarını söyledi

Ford Otosan Genel Müdürü Micheal Flewitt, Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikasında üretilen “Transit Connect” ticari araçlarını 2009 yılının ortalarında Amerika'ya ihraç etmeye başlayacaklarını bildirdi. Ford Otosan'ın önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği yatırımlara ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Flewitt, Ford'un anavatanı olan ABD'ye ilk kez Türkiye'den otomobil ihraç edileceğini vurguladı.

KAPASİTE ARTIŞI SAĞLAYACAK

Flewitt, söz konusu ihracat için Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikasının kapasitesinde 20 bin adetlik artış sağlanacağını, İnönü fabrikasındaki üretim potansiyelinin de artırılacağını ifade etti. Flewitt, ABD'deki olası talebe karşı Avrupa'da da Ford'a ait fabrikalardan birinde “Transit Connect” üretimi gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Flewitt, ABD'de ticari araç pazarında Ford'un, yüzde 40'lık pazar payı ile lider olduğunu, Transit Connect'in de bu pazarda küçük şirketler için çok cazip olacağını söyledi. Flewitt, Transit Connect'in ABD için niş bir araç olduğunu ifade etti.

KOÇ'UN PAYI YÜZDE 46

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Turgay Durak da, Türk otomotiv sanayi üretimde Koç Holding şirketlerinin 520 bin adet araç ile yüzde 46'lık paya ulaştığını belirtti. Durak, ihracatta da Ford ve Tofaş'ın aynı başarıyı göstererek yüzde 45'lik pay aldığını anlattı. Durak, Koç Grubu otomotiv şirketlerinin de yaklaşık 3,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.