Amaçları İdlib'i ele geçirmek

Haber Merkezi
04:006/09/2018, Perşembe
G: 6/09/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib’e yapılan saldırıların amacının; terörist grupları bahane ederek şehri ele geçirmek olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Tahran zirvesi öncesi yapılan bombardımanların yanlış olduğunu Rusya’ya net olarak ilettiklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib iline yönelik saldırıların amacının İdlib’i ele geçirmek olduğunu belirterek, “Bu ciddi bir risk taşıyor. Her bakımdan bir felaket olur.” dedi. Bakan Çavuşoğlu ve Alman mevkidaşı Heiko Maas, ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, rejimin garantörü İran ve Rusya ile görüşmeler yapıldığına değinerek, şöyle devam etti: “Burada hiç kimse kimseyi kandırmasın.Bu saldırıların amacı İdlib’i ele geçirmektir. Bu ciddi bir risk taşıyor. Her bakımdan bir felaket olur. Bu radikal gruplar, terörist gruplar Türkiye tarafından buraya getirilmedi. Bu gruplara karşıysak o zaman Halep’ten, Doğu Guta’dan, Humus’tan hatta güneyden bu terörist grupları niye İdlib’e getirdik?”

PROVOKASYON PEŞİNDELER

Üçlü formatta gösterilen çabaları, varılacak bir mutabakatı engellemek için bazı grupların ve ülkelerin de provokasyon içinde bulunduğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Bu saldırıların yanlış olduğunu biz net bir şekilde Rusya’ya ilettik. Özellikle Tahran zirvesinden önce yapılmasını da hiç doğru bulmuyoruz.”

Türkiye’nin yanındayız

Bakan Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında soruları cevaplayan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Tahran zirvesi konusunda Türkiye’yi desteklediklerini belirterek, “İdlib’den kaçacaklara yardım etmek gerekiyor. Nasıl yardım edebileceğimizi konuştuk. Türkiye bu konuda önemli ortağımız” dedi. Bu hafta Tahran’da düzenlenecek zirvenin önemine işaret eden Maas, “Uluslararası toplumdaki birçok çevre, Türkiye’ye bakıyor. Belki Türkiye’nin duruma müdahale noktasında diğer ülkelerden daha fazla imkanı, katkısı olabilir diye düşünüyor” dedi.


Gazi Meclis’e ziyaret

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Alman mevkidaşı Maas’a, FETÖ’cü darbecilerin 15 Temmuz’da bombaladığı Meclis’in hasar gören bölümlerini gezdirdi.

#​Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu
#idlib
#Suriye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.