|

Altınova gibi...

Arkadaşından ödünç aldığı motosıkleti çalmaya çalışan hırsızları durdurmak isteyen genç, 6 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Yakalanan zanlının Kürt kökenli olduğunu öğrenen mahalle sakinlerini Jandarma yatıştırdı.

İha
00:00 - 7/10/2008 Salı
Güncelleme: 02:57 - 7/10/2008 Salı
Yeni Şafak
Altınova gibi...
Altınova gibi...

Adana'nın Seyhan İlçesi Hadırlı Mahallesi Atatürk Caddesi'nde oturan Tekin Erdik yeğenleriyle balık tutmak için arkadaşı Volkan Tenşi'den motosikletini aldı. Erdik annesinin isteği üzerine ekmek almak için markete gittiğinde 3 kişinin ödünç aldığı motosikleti çaldığını görünce peşlerinden koştu. Birkaç sokak ilerde yakaladığı zanlılarla kavga etmeye başlayan Erdik, aldığı 6 bıçak darbesiyle yaralanırken, zanlılar motosikleti bırakıp kaçtı. Erdik, kaldırıldığı Adana Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan anne Emel Edik ve yakınları sinir krizi geçirdi.

ZANLIYA LİNÇ GİRİŞİMİ

Jandarma ekipleri olayın ardından cinayetle ilgili bir kişiyi yakaladı. Olay yerinde keşif yaptırılan zanlının Kürt kökenli olduğunu öğrenen mahalle sakinleri linç girişiminde bulundu. Cinayet mahallinden ölen gencin evine kadar yürüyen mahalle sakinleri olayı protesto etti. Jandarma ekipleri Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Beldesi'nde yaşanan olayların bir benzerinin tekrarlanmaması için mahallede giriş ve çıkışları kontrol altına aldı.

16 yıl önce