|

Almanya'yla çok kritik 'soruşturma' görüşmesi

İçişleri Bakanı Soylu, Alman mevkidaşı Maiziere'yle 'Alman şirketlerine soruşturma' iddialarını görüştü. Bakan Soylu, "Alman şirketlerine soruşturma yok" ifadelerini paylaştı.

Yeni Şafak ve
15:38 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:54 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Alman İçişleri Bakanı Maiziere ve İçişleri Bakanı Soylu
Alman İçişleri Bakanı Maiziere ve İçişleri Bakanı Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Alman mevkidaşı Thomas de Maiziere ile görüştü. 40 dakika sürdü.

Alman şirketlerine ilişkin gündeme getirilen soruşturma iddiaları konuşuldu.

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği 'Alman şirketlerine soruşturma yok' ifadelerini paylaştı.

Bakan Soylu, Almanya'da veya Türkiye'de faaliyet gösteren herhangi bir Alman şirketine Türkiye tarafından yürütülen soruşturma olmadığını ifade etti.

FETÖ bağlantılı şirketler görüşüldü

Görüşmede, FETÖ'yle iltisakı nedeniyle 140 Türk şirketiyle ilgili Türkiye'de yürütülen soruşturma kapsamında bu şirketlerin ihracat yaptığı tüm ülkelerden INTERPOL üzerinden standart bilgi talebinde bulunduğu ifade edildi.

INTERPOL üzerinden diğer ülkeler gibi Almanya'ya da iletilen talepte bir iletişim problemi olduğunun tespit edildiği bildirildi. Bu kapsamda problemi oluşturan konunun INTERPOL üzerinden düzeltildiği bilgisi paylaşıldı.

İki bakan bundan sonra iletişim içinde olma konusunda mutabık kaldı.

  • Alman güvenlik kaynağı, Türkiye’nin, terörü desteklediğinden kuşkulandığı 680’den fazla Alman şirketinin adını Alman makamlarına verdiğini iddia etmişti.

Bakan Zeybekci yalanlamıştı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketlerine soruşturma açıldığı iddialarına ilişkin "Böyle bir şey asla ve asla yoktur, külliyen yalandır, kasıtlıdır. Bilerek ve kasten yapılmış bir haberdir. Dostluğumuzu ve ilişkilerimizi güçlendirerek bu yalan habere cevabımızı vereceğiz" demişti.



#Süleyman Soylu
#Almanya
#Thomas de Maiziere
7 yıl önce