Alışkanlığından vazgeçmiyor

Nur Banu Aras
04:0030/11/2018, Cuma
G: 30/11/2018, Cuma
Yeni Şafak
CHP lideri Kılıçdaroğlu
CHP lideri Kılıçdaroğlu

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, yine Türkiye’yi şikayet etti. Alman gazetesine makale yazan Kılıçdaroğlu, skandal ifadeler kullandı, hain darbe girişimini FETÖ yaptı diyemedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Almanya ve Avusturya'da Türkiye karşıtlığını devam ettirdi. Bulduğu her fırsatta Türkiye'yi şikayet eden Kılıçdaroğlu, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine bir makale yazdı. "Türkiye'nin Demokratları Yalnız Bırakılmamalıdır" başlıklı makalede Türkiye'yi şikayet eden skandal ifadeler yer aldı.

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimini FETÖ'nün yaptığını söyleyemedi, darbe girişimini sadece "mel'un" olarak nitelemekle yetindi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kontrollü darbe söylemini ortaya atan Kılıçdaroğlu makalesinde de bu algı operasyonuna devam etti. Kılıçdaroğlu, hükümetin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başta FETÖ olmak üzere terör örgütleri ile daha kolay mücadele edebilmek için çıkardığı olağanüstü hali de "sivil darbe" olarak adlandırdı.

  • İftiranın faturası 1 milyonu geçti
  • CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarıyla ilgili Man Adası iftiraları nedeniyle 190 bin lira tazminata mahkum edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yakınlarının, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 500 bin liralık manevi tazminat davası karara bağlandı. Anadolu 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada davanın kısmen kabulüne karar veren mahkeme, Erdoğan'a 150 bin, Mustafa Erdoğan'a 20 bin, Ziya İlgen'e de 20 bin lira olmak üzere 190 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Kılıçdaroğlu, söz konusu iddiaları nedeniyle 5 farklı tazminat davasında, 1 milyon 18 bin lira tazminata mahkum edilmiş oldu.
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.