|

Ala’ya kumpas tutmadı

FETÖ'nün eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya kumpas girişimi tutmadı. Firari Adil Öksüz'le bağlantılı olan Ali Sami Yıldırım, Ü.Ö. ve eşine, "Samanyolu TV'ye çıkıp, 'Ala Türkiye’deki İran lobisininin ilk kurucularından' diyeceksiniz" baskısı yaptı, ancak ret cevabı aldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 08:21 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Efkan Ala
Efkan Ala

FETÖ’nün Rusya yapılanmasının önde gelen isimlerinden olan itirafçı Ü.Ö, FETÖ’nün 17-25 Aralık sonrası o dönem İçişleri Bakanlığı yapan Efkan Ala’ya karşı kumpas hazırlığı içinde olduğu ortaya çıktı. Eşi M. Ö’nün Efkan Ala’nın akrabası olduğunu söyleyen Ü.Ö, FETÖ’nün eşini Samanyolu Televizyonu’na çıkartmak istediğini, yayında akrabası olan Efkan Ala ile il kara propaganda çalışmasına katılmasını teklif etti. Bu teklifi yapan kişinin ise 15 Temmuz darbe girişimini koordine eden Hava Kuvvetleri imamı firari Adil Öksüz’ü darbe girişiminden hemen önce havalimanında karşılayan Ali Sami Yıldırım olduğu ortaya çıktı. Ü.Ö’nün ifadesine göre evli çift ‘bir program var ‘ denilerek Rusya’dan İstanbul’a gönderildi.

İHANET ŞEBEKESİNİ RAHATSIZ ETTİ

Ali Sami Yıldırım isimli FETÖ şüphelisinin eşine bu teklifle geldiğini söyleyen Ü.Ö, Yıldırım’ın, “Efkan Ala hakkında Samanyolu Televizyon kanalına eşinle birlikte yayına çıkacaksın. Efkan Ala yanlış yaptı, kendisi Türkiye’ deki İran lobisininin ilk kurucularından, Şia’yı savunuyor. İranlı kişilerin Türkiye’de yüksek yerlere gelmesi için elinden geleni yapan bir kişi olduğunu belirteceksiniz. Cemaat mensuplarını karalamak için bulunduğu İçişleri Bakanlığı makamını kullanarak elinden geleni yapmaya çalışıyor. Efkan Ala’ nın akrabası olduğundan dolayı senin söylemen daha etkili olur” teklifi yaptığını savcılıkla paylaştı.


KESİNLİKLE OLMAZ DEDİ, REDDETTİ

Eşinin bu durumdan rahatsız olduğunu aktaran Ü.Ö, eşinin, “Ben Efkan Ala’ yı çok ciddi manada tanımıyorum. Babamın Efkan Ala ile ilişkileri çok iyi, yakın akrabası olur, benim bildiğim Efkan Ala beş vakit namazında, devletine yıllardır bağlı ve devletin üst seviyesinde görev yapan birisidir, sizin bu dediklerinizi kesinlikle söylemem” diyerek teklifi reddettiğini söyledi.

‘BÜYÜK TURPU PATLATACAĞIZ’

Ali Sami Yıldırım’ın teklifin reddedilmesi üzerine ise “Bunda kötü bir şey yok sen sadece olanı söyleyeceksin, İnşallah çok yakında bu sıkıntılar geçecek büyük turpu patlatacağız başımızdaki tüm bela ve musibetler gidecek” dediğini aktaran Ü.Ö, örgütün bu karar sonrası kendilerini tekrar İstanbul’dan Rusya’ya yolladığını anlattı.

#FETÖ
#Efkan Ala
#Adil Öksüz
7 yıl önce