|

Akyürek istedi Şükrü Yıldız sildi

Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Dink olayını soruşturan bilirkişiyi nasıl engellediği soruşturma dosyasına girdi. Bilirkişi, Akyürek’ten Erhan Tuncel’le yapılan görüşmelerin kaydını istedi. Akyürek, “Beni yakarsın” diyerek dosyayı vermedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2015 Cuma
Güncelleme: 03:30 - 11/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

Hrant Dink'in ölümüyle ilgili hazırlanan iddianamede şüpheli olarak geçen Mülkiye Başmüfettişi Şükrü Yıldız'ın gerçekleştirdiği usulsüzlükler ayrıntılı olarak yer aldı. 30 Ocak 2008 tarihinde Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından soruşturmada başmüfettiş olarak atanan Yıldız'a Trabzon İstihbarat Şube'den Yasin ve Osman Hayal ile ilgili 308 sayfalık klasör verildi. Klasör üzerinden bilirkişiler Durmuş Demirbaş ve Levent Yarımel'in 2 gün inceleme yaptıktan sonra Akyürek'in başında bulunduğu İstihbarat Şube'nin araştırması 12 maddelik talep yazısı gönderdi.



ARAŞTIRMADI AYAĞINA ÇAĞIRDI


Talep yazısını alan Akyürek'in bilirkişilere istedikleri belgelere 2 gün içinde vereceğini söyledi. Ancak olaydan iki gün sonra Akyürek, Bilirkişi Levent Yarımel'i görüşmek için çağırdı. Akyürek'in bilirkişilerin 12 maddeden oluşan isteklerini elinde tutarak Yarımel'e “Sen ne yapıyorsun, log kayıtlarını, Erhan Tuncel'le buluşma üzerine yapılan F/3, F/4 raporlarını neden istiyorsun bu yazı bizi yakar, yazınızda istediğiniz yönetmelik, yönerge ve talimatlar dışındaki taleplerinizi yerine getirmeyeceğim” dedi. FETÖ'nün çıkarlarına hizmet ettiği tespit edilen Başmüfettiş Şükrü Yıldız'ın ise, “İstanbul'la ilgili rapor hazırlayın. Akyürek ve Trabzon'u karıştırmayın” talimatı ile soruşturmayı engelledi.


#Hrant Dink
#fetö
#Erhan Tunce
#Dink olayı
9 yıl önce