logo
EDISYON:

İletişim Başkanlığı 'Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz' iddiasını yalanladı

Semih Bozkuş
18:3622/06/2024, Cumartesi
G: 22/06/2024, Cumartesi
Yeni Şafak
İletişim Başkanlığı
İletişim Başkanlığı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddiasının doğru olmadığını açıkladı. e-Devlet Kapısı'nda, "Akraba İlişiği Kesme İşlemleri" gibi bir hizmet bulunmadığını belirten DMM, bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntülerin dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlandığını kaydetti.

Bazı sosyal medya hesaplarınca yapılan paylaşımlarla vatandaşların, akrabalarını e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilecekleri ileri sürüldü.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ise konuya ilişkin açıklamada bulunarak söz konusu iddiayı yalanladı.

X hesabından paylaşımda bulunan DMM, e-Devlet Kapısı'nda, "Akraba İlişiği Kesme İşlemleri" gibi bir hizmet bulunmadığını belirtti.

DMM, paylaşımlarda yer verilen ekran görüntülerinin de e-Devlet Kapısı'ndaki bir hizmete ait olmadığını, görüntülerin dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlandığını kaydetti.

"Asılsız iddialara itibar etmeyiniz"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz." iddiası doğru değildir.

Türkiye'nin dijital platformu e-Devlet Kapısı'nda, "Akraba İlişiği Kesme İşlemleri" gibi bir hizmet bulunmamaktadır.

Bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntüleri, e-Devlet Kapısı'ndaki bir hizmete ait değildir. Görüntüler, dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlanmıştır.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."



#İletişim Başkanlığı
#e-Devlet
#Akrabalık

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.