|

Akıncı’da havacı imam

FETÖ'nün teröristlerini organize eden 'imam'lar bir bir yurtdışına kaçarken, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Adil Öksüz, 15 Temmuz kanlı isyanını yönetmek için Akıncılar Üssü'nde kaldı. Üniformalı teröristler, infaz ve bombalamalar için fetvayı da ondan aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:20 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ imzalı kanlı isyanda ihanetin merkez üslerinden Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, dün ilginç bir gelişmeye sahne oldu. Meclis'i bombalayan jetlerin kalkış yaptığı Akıncı Üssü'nde arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, burada FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı'nı yakaladı. Bu kişinin, Sakarya Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz olduğu anlaşıldı. Yurt genelinde paralel örgüte bağlı birçok üst düzey 'imam'ın ülke dışına kaçtığı düşünüldüğünde, Öksüz'ün Akıncılar'da bulunma nedeninin, 'ihanet girişimini organize etmek' olduğu ve bu görevin Fetullah Gülen tarafından verildiği öğrenildi.





ADRESLERİ DİDİK DİDİK


İhanet gecesi TBMM, MİT ve birçok kamu kurumunu bombalamak için pilotlara fetvayı Öksüz'ün verdiği, 'Hava Kuvvetleri İmamı' sıfatıyla darbe organizesi için Akıncılar'da bulunduğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre FETÖ imamı Öksüz, darbe başarıldığı takdirde birçoğu kamu görevlisi 200 kişinin infazı için de 'fetva' verdi. Güvenlik güçlerini bile şoke eden gelişme sonrası Adil Öksüz'ün Sakarya Üniversitesi'ndeki odasında ve İstanbul'daki evinde aramalar yapıldı. Evrak ve dokümanlara el konuldu, bilgisayarının harddiski kopyalandı. Öksüz'ün masasındaki kilitli çekmeceyi tornavida yardımıyla açan ekipler, burada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 'Kalbin Zümrüt Tepeleri' adlı kitabını buldu. Öksüz hakkında soruşturma açıldığını bildiren SÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, darbe girişiminin ardından Öksüz de dahil 5 öğretim üyesinin açığa alındığını kaydetti.


#FETÖ
#Akıncılar Üssü
8 yıl önce