Akıncı Üssü'nün akıbeti belli oldu

Yeni Şafak
11:5112/08/2016, Cuma
G: 12/08/2016, Cuma
Diğer
Akıncı 4. Ana Jet Üssü, 15 Temmuz gecesinde FETÖ'nün üniformalı teröristlerinin bir numaralı hareket noktalarından biri olmuştu.
Akıncı 4. Ana Jet Üssü, 15 Temmuz gecesinde FETÖ'nün üniformalı teröristlerinin bir numaralı hareket noktalarından biri olmuştu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün üniformalı teröristlerinin hareket noktası olan Akıncı Üssü'nün 'Demokrasi Parkı' olarak milletin hizmetine açılacağını duyurdu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Önümüzdeki bir ay içinde bunları tamamlamayı hedefliyoruz. Eylül'ün 15'ine kadar Ankara ve İstanbul'daki birliklerin taşınmasını hedefliyoruz. Çalışmalar sürüyor, planlama yapıldı. Bazı birlikler 10 gün, bazıları 20 gün, bazılar bir ay içinde taşınacak. Bu alanlar halkın kullanımına ve kamuya sunulacak. Akıncılar'da Demokrasi Parkı yapılması konusunda irade var" dedi.





Başbakan kapatılacağını duyurmuştu

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında 11 şehit veren Ankara'nın Kazan ilçesinde vatandaşlara hitap etmiş ve 246 kişiyi şehit eden darbecilerin tank çıkardığı kışlaların ve uçak kaldırdığı Akıncı Üssü'nün kapatılacağını açıklamıştı.





Akıncı Üssü'nde hazırlık iki ay önce başlamış

FETÖ darbe girişimini planlayan darbecilerin, Akıncı Hava Üssü'nde iki ay öncesinden hazırlığa başladığı tespit edildi. Akın Öztürk ile damadı Hakan Karakuş'un bir markette buluştuğu belirlendi. Hazırlık döneminde Karakuş tarafından ikna edilen ve darbe girişimi gecesi TBMM'yi bombalayan Hüseyin Türk, ifadesinde önemli bilgiler verdi.




#Akıncı Üssü
#Demokrasi parkı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.