Akıncı: Müsamaha söz konusu olamaz

Yeni Şafak
11:3817/08/2016, Çarşamba
G: 17/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TBMM'yi ziyaret etti. Gazetecilere açıklama yapan Akıncı, "Hükümetimiz ilk günden itibaren FETÖ örgütünü terör örgütü olarak ilan etti. En ufak bir müsamaha olmayacak, gereği yapılacak" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TBMM'yi ziyaret etti. 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece bombalanan meclisi ziyaret eden Akıncı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Hükümetimiz ilk günden itibaren FETÖ örgütünü terör örgütü olarak ilan etti. Bu anlamda bir eksiklik giderilmiş oldu. Tabi demokrasi ve hukuk devletlerinde, elinde bilgi,belge veri varsa bunun gereklerini hiç kuşkusuz yerine getirecektir. Herhangi bir müsamaha söz konusu olamaz. Ama burada önemli olan, bu gibi dönemlerde çok dikkatli olmak gerekir. Kurunun yanında yaşın yanmaması gerekir. Suçun suçlunun üstüne, terörün üstüne kesinlikle gidelim. Ama giderken yanlışlık yapmayalım. Altını çizdiğim nokta budur.





#Mustafa Akıncı
#KKTC

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.