|

Akıncı hücresi çöktü

FETÖ’nün Akıncı Üssü’ndeki yapılanması çökertildi. Tutuklanan pilotların ifadelerinden yola çıkan polis, üsteki pilotlardan sorumlu “abi” ve “imamları” deşifre etti. Şüphelilerden 42’si gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:43 - 5/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ankara'daki FETÖ soruşturmasında, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olarak gösterilen Akıncı Üssü'ndeki yapılanması deşifre edildi. Aralarında hususi sorumluların da bulunduğu 101 şüpheliye yönelik operasyon yapılırken, 42'si gözaltına alındı. Tutuklanan 135 pilotun ifade ve itiraflarından yola çıkan Ankara Batı Adliyesi, FETÖ'nün Akıncı Hava Üssü'ndeki yapılanmasının iskeletini çıkardı. Bu kapsamda, Akıncı Üssü'ndeki pilotlardan sorumlu örgüt imamları da deşifre edildi.Polis ekipleri, sabah saatlerinde Ankara merkezli ve aralarında İstanbul, İzmir ve Manisa'nın da yer aldığı 31 ildeki belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda, 42 şüpheli gözaltına alındı.



İMAMLARIN ÇOĞU ÖĞRETMEN VE MÜHENDİS


Şüphelilerden, 11'inin yürütülen darbe soruşturmaları kapsamında tutukluğu olduğu, yine 2'sinin de gözaltında bulunduğu öğrenildi. Geriye kalan 46 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Gözaltı listesinde örgüt imamlarının yanı sıra 13 asker ile polislerin de olduğu öğrenildi. Öte yandan, FETÖ'cü pilotların “sorumlu abisi” olduğu tespit edilen imamların büyük çoğunluğunun ise öğretmen ve mühendis olduğu anlaşıldı. Savcılık, daha önce yaptığı operasyonlarda da 112 şüpheli hakkında gözaltı çıkarmış, bunlardan 60 tutuklanmıştı. 12 şüpheli de adli kontrolle serbest kalırken, 40'nın aranmasına devam ediliyor.



#FETÖ soruşturması
#Ankara Batı Adliyesi
#Akıncı Üssü
8 yıl önce